- Tepki
- 14
Arkadaşlar merhaba, bu konuda CS5'in bize getirmiş olduğu Puppet Warp özelliği ile yapabileceğimiz birşeyi sizlerle paylaşmak istedim..
Bir giysi var ve bu giysi bir mankene giydirilmek isteniyor mesela.. Ne yapabiliriz ? Transform>Distort veya Warp ile uğraşmamıza artık gerek kalmadı..
Ben herhangi bir manken seçtim.
Öncelikle giysimizi içten olacak şekilde dekupe edelim..
Dekupe edilen resmimizi, seçtiğimiz manken üzerine taşıyalım..
Daha sonra Edit>Puppet Warp seçeneğine tıklayalım..
Gördüğünüz üzere, getirmiş olduğumuz giysi çizikler ile bölündü.. Tıkladığımız zaman raptiyeler ile o resmi sabitleyip, diğer yerlerden çekiştirerek hedefimize ulaşabileceğiz..
Son aşama olarak ise, Filter>Liquify seçeneği ile soldaki araç kutucuğundaki tool'ları kullanarak dolgunluk, ince rötuşlar ile müdahalelerde bulunduğumuz takdirde karşımıza şuna benzer birşey çıkacaktır..
Son hali ise ;
Saygılarımla
Bir giysi var ve bu giysi bir mankene giydirilmek isteniyor mesela.. Ne yapabiliriz ? Transform>Distort veya Warp ile uğraşmamıza artık gerek kalmadı..
Ben herhangi bir manken seçtim.
Öncelikle giysimizi içten olacak şekilde dekupe edelim..
Dekupe edilen resmimizi, seçtiğimiz manken üzerine taşıyalım..
Daha sonra Edit>Puppet Warp seçeneğine tıklayalım..
Gördüğünüz üzere, getirmiş olduğumuz giysi çizikler ile bölündü.. Tıkladığımız zaman raptiyeler ile o resmi sabitleyip, diğer yerlerden çekiştirerek hedefimize ulaşabileceğiz..
Son aşama olarak ise, Filter>Liquify seçeneği ile soldaki araç kutucuğundaki tool'ları kullanarak dolgunluk, ince rötuşlar ile müdahalelerde bulunduğumuz takdirde karşımıza şuna benzer birşey çıkacaktır..
Son hali ise ;
Saygılarımla