Dekupe Problemi...

Tepki
0
Çok ilginç bir problemle karşı karşıyayım ... Photoshopta Pen Tools ile detaylı bir dekupe işlemi yapmaya çalışıyorum ama pen tool buna izin vermiyor maalesf... uzun zaman önce gayet çok basit bir şekilde resimler üzerinde kesme biçme çok kolay bir şekilde gerçekleştirirken şimdi bunu yapamıyorum... Pen tools düz çizgiler atıyor shift tuşuna bastığımda bile ... Şimdiden teşekkür ediyorum...

Hakan D

Yönetici
Yetkili Kişi
Yönetici
Tepki
716
@jamesefindik

Muhtemelen Pentool ayarlarınızı farkında olmadan değiştirmişsinizdir, ya da bir başkası, sorun herşey olabilir, sorunu anlatmanızı istemek yerine size şunu tavsiye ederim.

PS kısayoluna çift tıklayıp aynı anda ctrl+alt+shift tuşlarına basıp bekleyiniz.
PS size bir soru soracak. "Adobe ayarları silnsin mi?"

Buradaki ayarlardan kastı ise kendi standart ayarlarıyla sizin sonradan değiştrdiğiniz aynı ayarlardır.
Örn pentool ayarlarındaki değişiklikler,brush,clone aracındaki değişikler vs...

Bahsettiğim işlemi yaparsanız bu ayarlar default değerine döner.
Resetten sonra dekupe yapacaksanız ayarlarınız aşağıdaki resimde göründüğü şekilde olmalı.

Bu daha basit oldu evet.
Kolay gelsin.

h.mehmet66

Üye
Tepki
0
iyigunler..
ben matbaa baskı oncesı 11 sınıf ogrencısıyım. photospota dekupeye gectık ama saclarda flan hep kırıklık oluyorr bı yardımcı olursanz sevınırım 2 hafta sonra sınavızda?? ::)

StyLe

Üye
Tepki
0
@h.mehmet66

Stamp tool işlemi belki işini görebilir kırılan yerleri yavaş yavaş kapatabilirsin iyi bir şekilde yaparsan hocanında dikkatini çekmez :)

Erkan Nehir

Grafik Tasarımcı & Ressam
Uzman Üye
Tepki
53
Filter / extract öneririm. Daha kolay ve detaylı dekupeler yapabilirsiniz.

Extract ile dekupe resimli anlatım:

Filter/Extract ve daha sonra sol üstteki Edge Highlighter Tool'u seçtikten sonra sağ taraftaki menüden smart highlighting kutusunu işaretliyoruz. ve görselin etrafina bir kontür çiziyoruz. görselin boyutuna göre uygun uç kalınlığını ayarlamamız gerekiyor daha iyi sonuçlar almak için. Ve görseli yakınlaştırıp ayrıntılı kısımları daha detaylı çizebilirsiniz. Bu arada unutmayalım çizginin iki ucunu birleştirmek gerek çünkü daha sonra içini dolduracağız.

Çizim tamamlandıktan sonra sol taraftaki menüden fill tool ile çizdiğimiz kısmın içini dolduruyoruz. ve OK diyoruz.

ben gecenin bu saatinde pek uğraşamadım ve ufak tefek pürüzler oluştu. Görseli yakınlaştırarak ve daha uygun bir uçla daha iyi sonuçlar alabilirsiniz. Extract özellikle saç dekupelerinde çok kullanışlı bir yöntem.
Umarım faydalı olur.
iyi çalışmalar.

Yukarı Alt