Dergi kapak tasarımı için yardım !!

sekizyuz

Üye
Tepki
0
Merhaba arkadaslar bizler trakya üniversitesi türjk dili ve edebiyatı öğrencileriyiz ve bir dergi cıkartıyoruz fakat grafikten anlayanamız olmadığından ve özel grafikci tutma imkanımız olmadıgından sizlerden yardım bekliyoruz...acil yardım..dergimizin adı 8 yüz edebiyat sanat ve kültür dergisi

Erkan Nehir

Grafik Tasarımcı & Ressam
Uzman Üye
Tepki
53
Merhaba. İlk önce Türk dili ve edebiyatı okuyan birisinin "özel grafikçi" terimi beni biraz şaşırttı... Umarım dilediğiniz yardımı en kısa zamanda bulursunuz...

Hakan D

Yönetici
Yetkili Kişi
Yönetici
Tepki
716
Merhaba Sekizyüz!

Erkan Bey'i müteakiben:
(Artı olarak bir Türk Dili Öğrencisi imlayı böyle mi kullanır o da tartışılır.)
Bence emeksiz yemek olmaz ki bunu ilgili konulara geçmişte defalarca yazdık.
Birilerinden bu konuda herhangi bir yardım talep ediyorsak o konuda en azından 3-5 birşeyler karalamış olmalıyız değil mi? Böylece diğer fikirler de onu üzerine inşaa edilsin.

-Hiç anlamıyoruz dedik kardeşim, anlasak neden burada yardım talep edelim ki sizden?

Olası bir soru.
Cevap: Edebiyatçı bazen güneşe gelinlik giydirip ay ile nikahını tüm kainat önünde yıldızların şahitliğinde kıyandır.
Bazen de size öyle bir içli yazar ki onu okuyunca dayanamaz da cümlelerine mendil uzatırsınız.

Çizemiyorsanız yazın derim :)

sekizyuz

Üye
Tepki
0
merhaba ..arkadaslar ben burda tartısmaya,edebiyatımla ,dilimle ilgili konulara girmeye değil sizden yardım almak için geldim..maalesef teknoloji özürlüsü oldugumdan bazı hatalarım olabalir ama her nedendir ki yardım etme yerine acığımı bulup üstüne gitme politikası beni sasırttı doğrusu.

Erkan NEHİR özel grafikçi tabiri neden sizi sasırttı,bilmiyorum...yada ben farklı dille mi konusuyorum.bizim maddi imkanımız olmadığından para verip garafikçi tutamadığımızdandır ki özel grafikçi tabirini kullandım kaldı ki kimse kimseye bedava iş yapmıyor.yani uzun sözün kısası keni mağduruyetimizi anlatmak için yazmıstım.

Hakan DEAGDEVİREN Beyfendi : siz de erkan bey'in arkasından (size göre daha özel olsun <müteakiben> ) yazdınız yazının anlamaını amacınızı hala cözmüş değilim.Evet biz çizemiyorsak yazalım ama yazamayanlarda işimize karısmasın.

Her ne kadar ben yardımınızı görmesem de fakat sizler yardımcı olmaya görünmüş oldugunuzdan sizlere tesekkür ederim.

Hakan D

Yönetici
Yetkili Kişi
Yönetici
Tepki
716
merhaba ..arkadaslar ben burda tartısmaya,edebiyatımla ,dilimle ilgili konulara girmeye değil sizden yardım almak için geldim...
Siz size yardım edebilmemiz için bize yardım ettiniz mi ?

maalesef teknoloji özürlüsü oldugumdan bazı hatalarım olabalir
Estağfurullah, bunları yazmanızı gerektirecek bir ortamın oluştuğunu algıladıysanız teessüf ederim.

etme yerine acığımı bulup üstüne gitme politikası beni sasırttı doğrusu
Bunu neden yapalım ki, bu iddianızın aslı olsa elimize ne geçer ki, bu politikadan kim ne kazanabilir ki? Bu forumdaki yardımlaşma ağına henüz dahil olamadığınızdandır bu ön yargılarınız. Oysaki hepimiz çok yardım sever insanlarızdır, bunu zamanla daha iyi idrak edersiniz.

size göre daha özel olsun <müteakiben> ) yazdınız yazının anlamaını amacınızı hala cözmüş değilim
Yukarıda size yazdıklarımı bir Edebiyatçı edasıyla yeniden okursanız ne demek istediğimi daha iyi kavrayacaksınız çünkü anlamamışsınız, çünkü anlamak için okumamışsınız, cevap yazabilmek için okumuşsunuz, yine benim için sorun değil. :)

Evet biz çizemiyorsak yazalım ama yazamayanlarda işimize karısmasın.
Ben bunun aksini mi iddia etmişim ?
Yazamayan elbette ki işinize karışmasın.

Her ne kadar ben yardımınızı görmesem de fakat sizler yardımcı olmaya görünmüş oldugunuzdan sizlere tesekkür ederim.
Sonuç:
Birilerinden bu konuda herhangi bir yardım talep ediyorsak o konuda en azından 3-5 birşeyler karalamış olmalıyız değil mi? Böylece diğer fikirler de onu üzerine inşaa edelim
Yazmışım.
Sonra:

Çizemiyorsanız yazın derim :)
Yazmışım.

Yani sizden herhangi bir yere yazmanızı değil kafanızdaki fikirleri bu konuya yazmanızı istemişim.
Bir kalıp belirtmenizi istemişim ki yardımcı olabilelim yazmışım.
Zihninizdeki eskizi sormuşum bir bakıma ki üzerine birşeyler inşaa edilsin demişim.

Teşekkür etmiş gibi görünmeye çalıştığınız için ben de size teşekkür ederim :)

Erkan Nehir

Grafik Tasarımcı & Ressam
Uzman Üye
Tepki
53
@sekizyuz
Bizim sektörde bizim mesleğimizi icra edenlere grafiker veya grafik tasarımcı denir. Özel veya genel grafiker yoktur, freelance veya ajans ile çalışan grafiker/grafik tasarımcılar vardır. Tabii bu sektör ile pek bir bağlantınız olmadığı için bu terimleri bilmemeniz normal olabilir fakat Türk dili ve edebiyatında sanırım mesleki terimlerin de doğru kullanımı konusu vardır. Dinci=Din Bilgisi Öğretmeni, bedenci=beden eğitimi öğretmeni vs...
Bu yüzden şaşırdım.

Yukarı Alt