Dergi Reklam Çalışması / Fotomanipülasyon

GürhanErkal

Altın Üye
Altın Üye
Uzman Üye
Tepki
43
Bir kaç aydır yine kendi yaptığım dergide yayınlanan sıklıkla güncellenen bir Afiş reklamı. Aslında canım sırf manipülasyon yapmak istedi o yüzden böyle bir iş yaptım:). Yaklaşık 10 kadar fotonun manipülasyonu, ışık gölge ve boyama çalışması ile oluşturulmuştur. Programlar Ps CS3, ID CS3

Sedat Gül

Graphic Desing
Altın Üye
Tepki
141
Gürhan Bey
Çalışmanızı Bizimle Paylaştığınız İçin Çok Teşekkürler Emeğinize Yüreğinize Sağlık
Çok Çok Başarılı Buldum..

Hakan D

Yönetici
Yetkili Kişi
Yönetici
Tepki
716
Ürün yerleşimi iyi fakat bilgiler biraz küçük kalmış gibi ya da buradan öyle görünüyor.
Bu tür çalışmalarda genelde birçok kriter değerlendirilerek sorgulanır çalışma.
Örn:pekala manipüle yapmışız fakat turaçlar bu tür ortamlarda mı yaşar?
Misal kurak alanlar ,çalılıklar, sazlıklar, mısır-buğday ekim alanları, dağlık-ormanlık alanlar vs...
Tabii ki ben bilmiyorum size sordum, burada mantık olması lazım , sizinkinde yok demedim sadece soruyorum öyle mi?
Mantık olmazsa çalışmadaki fikir tüketiciye aykırı gelir diyorum.
Örneğin çölde bir kutup ayısı görmeyi kimse beklemez , fakat çölde kutup ayısı bir reklam için iyi bir espiri olabilir pekala.
Fakat buradaki aynı şartlar bir turaç için de geçerli olur mu bunun sorgulanması gerekir.
Yani çölde geçen bir reklamda göreceğimiz turaç çöldeki kutup ayısının etkisi yaratır mı?
Tema diyoruz herzaman.Hikaye sağlam fikirlerle kurgulanmalı.
Sizin hikayeniz sağlam fikirlerle kurgulanmamış demiyorum.
"Bu manipülede sizin hikayeniz sağlam fikirlerle kurgulandı mı?" diye soruyorum.
Sonra "c" leriniz neden "o" gibi?

"Logonuz orada iyi durmuş" diyemiyorum, belki küçültüp aşağıda sağdaki 36lık fişeklerin üstüne alabilirsiniz.

Kolay gelsin.

GürhanErkal

Altın Üye
Altın Üye
Uzman Üye
Tepki
43
Bilgi dediğiniz kısımda sanırım bayi adreslerini kasdediyorsunuz. 12 punto civarı

Kuşun yaşam alanı işin hikayesi ile ilgili sorunuza değinirsek

Zaten bu o fişek markasının imalatçısı ile aynı isimde olan kuşun öne çıkarıldığı bir çalışma.Turaç şu anda türkiyeden hindistana kadar bir çok ülkede yaşar. Soyları tükenmeye yüz tutmuştur. Genelde ekinler arasında görülür. Geniş bir yaşam alanı var. Benim çalışmamda yüksek sayılabilcek bir bölgede yeşil bir vadi-yayla içinde. Yani çöldeki kutup ayısı gibi değil. Daha çok kutup değilde tundralardaki bir kutup ayısı gibi:) En çok görüldüğü yer olan daha sıcak ovalarda pamuk tarlası içinde manipülasyon oluşturma fikri zaten hoş değil.
Sonra "c" leriniz neden "o" gibi?

Condensed bir font küçük boylu jpg alındığında biraz daha kapalı gözüküyor. Ama yaklaşık 4 sayıdır farklı versiyonlarıyla reklam karşılıklı sayfa olarak yayınlanıyor. Jpegdeki gibi bir sorunu yok.

"Logonuz orada iyi durmuş" diyemiyorum, belki küçültüp aşağıda sağdaki 36lık fişeklerin üstüne alabilirsiniz.

Öyle koyamam bazen karşılığında sayfaya imalatçı firmanın logosu giriyor bazen girmiyor. Onun dışında reklamı hem çift, hem de tek sayfa algılanacakmış gibi hazırladığım için dergi de bu şekilde bir denge yada algılama sorunu olmuyor.

Bunun dışında tasarım ilkeleri açısından çok iyi bir çalışma kesinlikle değil dediğim gibi ben daha çok manipüle üstünde durdum. Kendimce matte painting çalışmaları yapmayı seviyorum.

Kolay gelsin.

Tepki
31
yaptığnız çalışmada her soruya cevabınızın olması hoşuma gitti bu çalışmayı öylesine yapmamaış olduğunuzu üstünde durulan ayrıntılara girilen bir çalışma olduğunu gösteriyor

iyi çalışmalar

Hakan D

Yönetici
Yetkili Kişi
Yönetici
Tepki
716
Hayır ben "Bilgi" dediğim kısımda "Bayi Adreslerini" kastetmedim fakat bayi adreslerinin hem zaten birer bilgi olduğunu açık ve net yazdım.

"Kasıt" bir yargıyı dolaylıyarak anlatmaya çalışmaktır bildiğiniz gibi, oysa ben dolaylamadım ,yargımı direkt yazdım.
Çalışmanızdaki Bayi adresleri birer bilgi değil midir sizce?
Hem zaten kendiniz de cevaben "bayi adresleri" yazmışsınız , yani esasen benimle aynı kanıdasınız.

Font puntolarına gelince , sanırım bu konuda bazı yazdıklarım dikkatinizden kaçmış.
Biraz küçük kalmış gibi ya da buradan öyle görünüyor
demişim.

"gibi" edatının görevi:
Yargılar arasında benzetme ilgisi kurar, öğenin tam olarak sanıldığı gibi olmadığını fakat olabileceğini, olabilirlik açısından mukayese edilen durumla benzeştiklerini anlatmak için kullanılır.
Ben font puntoları hakkında kesin bir yargı belirtmedim.

-Genelde ekinler arasında görülür
-En çok görüldüğü yer olan daha sıcak ovalarda pamuk tarlası...
yazmışsınız ki zaten ben de biraz araştırdım bu kuşların yaşam alanlarını.
Demem o ki çalışmanızdaki ortamda ne turaç uçar ne tüyü.
-Ne demiştik?
>-Sağlam Hikye-Kurgu--> Sağlam Reklam.
Manipülasyon olsun diye ya da güzel bir arka plan yaratmak için ya da Matte çalışmış olmak için turacı alakası olmayan bir ortama koymanız , turacı bu otmosferde görmek çok mantıksız geldi bana. Bunun nedensellik ilişkisini ötede zaten arzetmiştim.
-Neden mantıksız geldi?
-Çünkü:
-Sanatçı ,zihninde mantığı çalışmasına öyle bir rendelemelidir ki izleyici eseri izledikten sonra arkasını dönüp giderken kendisinde oluşan duygular için bir kürdan kullanmasın. (H.D)

Ne Bu Şiddet Bu Celal:
Bu çalışmanız hakkındaki beyanınız ışığında serbest olmadığı için, bu çalışmanız şuan ilgili bir firma tarafından kullanımda olduğu için çalışmanızdan bazı kriterleri karşılamasını istedim, isterdim.
Bu serbest bir çalışmanız olsaydı ya da siz buna "Serbest bir çalışmam."deseydiniz ozaman bu çalışmanızı eleştirirken bilgilerime-deneyimlerime bir filtre takar ve onu öyle yorumlardım.
Buraya kadar bukadar şeyi üşenmeden yapacak olmamın sebebi ne art niyet ne de başka birşey olurdu.
Sadece paylaşılan çalışmalara verdiğimiz değerden ötürü...

Condensed bir font küçük boylu jpg alındığında biraz daha kapalı gözüküyor. Ama yaklaşık 4 sayıdır farklı versiyonlarıyla reklam karşılıklı sayfa olarak yayınlanıyor. Jpegdeki gibi bir sorunu yok.
Peki.

Öyle koyamam bazen karşılığında sayfaya imalatçı firmanın logosu giriyor bazen girmiyor.
Peki.

Analizasyon Çukuruna Dikkat! :
Start çizgisinden başlayan her 1 koşucu için kendilerinin toplam sayısında 1 kadar 1. galip gelebilme olasılıkları vardır.Çünkü 1. sadece 1 kişiden meydana gelir. Herkes aynı çizgiden başladığına göre ve herkes amaçdaşları gibi aynı eylemi gerçekleştirdiğine göre, yani koştuğuna göre 1. gelen koşucu diğerleri gibi koşarken ek olarak onlardan farklı bazı kriterlere daha sahiptir.
Bu da ona 1. liği getirir, kendisine sahip olanın adına Lider dedirtir.
Başla ve Bitir.
Sohbetiniz İçin Teşekkürler.

Peki Kolay Gelsin.

GürhanErkal

Altın Üye
Altın Üye
Uzman Üye
Tepki
43
:) gayet basit, net açıklamalarım var. Dolaysız bir şekilde cevap vermeye çalıştım.
Yaşam alanı içinde orada belirttiğim gibi birebir bu bölge kuşun yaşam alanı değil ama yaşamayıp görünmeyeceği bir alan da hiç değil. Doğu anadolunun yüksek yaylalarında kuşun avlanığını belirtmem yeterli olur sanırım.

Sedat Gül

Graphic Desing
Altın Üye
Tepki
141
Arkadaşlar Çalışma Hakkında Kısa ve Yapıcı Yorumlar Yaparsanız Diğer Üyelerimizde Konulara
Daha İyi Adapte Olurlar Eleştirileri Tartışmalara Götürmemenizi Rica Ederim.. Herkeze Kolay Gelsin

Hakan D

Yönetici
Yetkili Kişi
Yönetici
Tepki
716
Ben Gürhan Bey'in , çalışmasına şuana kadar yazdıklarımı okurken ve bana cevap verirken duyduğu sohbet tadının, sadece " Güzel olmuş'u " okurkenden daha şiddetli olduğu kanısındayım.
Nitekim Tartışma Edebiyatımızdaki "Anlatım Biçimleri"nden birtanesidir. Zevklidir.
Faydası: Düşünceyi Geliştirme Yollarından birtanesidir.
Edebi bir tarzdır. Bir zararı yok fakat faydası ise Çoktur.
Çok okumak hatta çok çok okumak,sorgulamak sonra bulguları yazmak gerek.
Evet bu daha çok lazım Gürhan Bey için de benim için de.

"Çalışmanız Güzel Olmuş" Gürhan Bey.
Kolay Gelsin.

Yukarı Alt