@speedykuraf
Hocam öyle genel bir soru sormuşsunuzki cevaplamak çok çok zor.
Hocam öncelikle sana iş yolunu tarif edeyim gerisini yavaş yavaş öğren tek tek anlatmaya kalksak yer yetmez bize.
Öncelikle ebat - konu - sayfa sayısı - cilt biçimini göz önüne alarak bir tasarım ve mizanpaj yapıyorsun.
Bir veya bir kaç master sayfa oluşturup. Guide/columns gibi özellikleri kullanıp kendine şablon sayfa/sayfalar çıkartıyorsun. Çok sade bir dergi ise 2 master bence yeterli. Biri guide ve sayfa numaraları diğeri silme resimlere, boyanmış sayfalara göre yapılan dişi sayfa numaralarını ihtiva eden 2mastercik.
Mizanpajına göre font seçimi yapıyorsun. Fontlarına göre paragraf ve karakter stilleri oluşturuyosun.
SIklıkla kullanacağın tablo ve şekil tarzları varsa, tablo ve nesne stillerinide önceden hazırlıyosun. Bu stillere kısayol ataman işleri kolaylaştıracaktır.
Bitmap görsellerini fotoşopta hazırlıyor ve format olarak kesinlikle "psd"yi kullanıyorsun. Vektör çizimlerde ai'yi rahatlıkla kullanabilirsin.
Tüm bunlar hazırsa tasarımını yapıyorsun.
En son işin bitince tüm dosyalarını bi araya toplamak için package yapıyorsun, eski çalışma dosyanı ise artık kullanmıyor yeni oluşturulanı kullanıyosun. Emin olduktan sonra eski dosyaları silebilirsin.
Genel kontrolllerini yaparken preflight adlı otomatik hata bulma yardımcısını kullanabilirsin.
Herşey bittiğinde fontlarından, reprocudan emin değilsen yazılarını convertliyorsun.
En son da çalışmanı pdf yapıyorsun. Çalışmada spot renk yoksa, Acrobat 4 (pdf 1,3), tranparency flattener ayarı highdeyken pdfini veriyorsun. Bu yöntem işini ağırlaştırır makinanı kastırır. Ama en dalgın reprocuya, en eski rip teknolojisine karşı işini bozulamaz hale getirir. Bu işlemde sonra artık dosyan neredeyse bir bitmap dosyası kadar stabil olacaktır.
Ben sana genelde benim ve bir çok çalışanın izlediği temel yolu anlattım bu yolları kullanıp hatasız hızlı işler çıkartabilirsin.
Kolay gelsin.
Not:İşiniz acilse ben bilmediğiniz bir programla dergi yapmanızı şimdilik önermiyorum. Daha rahat bir zamanda yavaş yavaş geçseniz iyi olacak şimdilik bildiğiniz programla idare edin bence.