Dergide resim kullanırken ortaya çıkan problemler ?

Tepki
0
Merhaba arkadaşlar.

Normal formatta internetten bulduğum gif, jpeg türünde orta boyutlu resimler Indesign'de ya küçük çıkıyor, ya da bozuk ve bulanık olarak görünüyor. Bu resimleri kalitesini bozmadan dergi içinde kullanmak için resme hangi işlemleri uygulamalıyız? Ya da dergiye koyacağımız resimlerin özellikleri ne olmalıdır? Çözünürlük vs...

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Bahtınur YILDIZ

Altın Üye
Altın Üye
Tepki
456
çözünürlüğü 300 dpi olmalıdır mesela fotoğraf üğzerine sağ tıkla özellikler derseniz ordanda gelişmiş bölümüne girerseniz fotonun çözünürlük bilgilerine ulaşabilirsiniz.

Tepki
0
Peki böyle olmayan resimleri o hale getirmek mümkün mü ? Malum, her resmin yüksek çüzünürlük, yüksek kalitede olanını bulamıyoruz.

User4

Forumdan Uzaklaştırıldı
Tepki
39
O bahsettiğin bir problem değil, InDesign programının bir özelliği. Daha performanslı kullanabilmen için çalışma alanındaki imajların kalitesini düşürüyor. Yani baskıda o şekilde çıkmayacak.

Mizanpajdaki imajın orjinal halini görmek için pointer üzerindeyken sağ tıkla Display Performance > High Quality Display seçeneğini tıklatarak imajının yüksek kalitede yani orjinal kalitesinde görmene olanak sağlar. İmajın orjinal halini gördükten sonra eski haline getirmeni tavsiye ederim, çünkü imaj olarak kalabalık bi dökümanda çalışıyorsan programının performansını düşürecektir.

300 dpi fotoğraflar - resimler bulman o kadarda öneli değil. InDesign bunu zaten 300 dpi olarak baskıya gönderecektir, yani fotoğraflar - resimler 300 dpi olmuş olucak..

Kolay gelsin..

Tepki
0
Hocam bu konuyla ilgili küçük bir araştırma yapmıştım, resimler belli kalitede olmazsa baskıda çok kötü sonuç alırsınız gibi şeyler yazmışlar. Ben de bu yüzden sizlere sorma gereği hissettim. Mesajımı yanıtladığınız için her ikinize de teşekkür ederim.

Sevgilerimle

Mehmet KIYMIK

Forumdan Uzaklaştırıldı
Tepki
5
@Samet Mütevellioğlu

Samet Bey,

Erkin bey'in yardımcı olmak istediği indesign programında resimleri net görebilmeniz için yardımcı olmuş ama sizin anlamak istediğiniz şimdik resimler yeterince büyük olmassa tabiki baskıda bozuk olarak çıktı almanıza neden olur gif zaten çok küçük boyutlarda olur vede baskı yapılmaz genelinde ve küçük boyuttaki resimleri büyültemezsiniz program yardımıyla büyüttüğünüz taktirde sadece boyutu büyür ama çözünürlüğü yine bozulur onun için yüksek çözünürlükte 300 dp yani bir resim en aşşağı 100 kb büyüklüğünde olması lazım tabiki daha büyük ölçülerde daha yüksek çözünürlük resimler gerekecektir umarım karmaşık bir cevap verdim anlarsınız.

Yukarı Alt