Gül hanım netteki sorundan dolayı biraz geç cevap yazdım,siteye girmem mümkün olmadı.
Siteye ulaşıncada hemen cevabınıza baktım.
Yolladığım resmi sizin talimatlarınıza göre yaptım,zaten yapamıyorum derkende aynı yolu izledim.
CMYK'dan aldığım renkleri tek tek kopyaladım,sıralamadada sorun yoktu.
Fakat sizinde belirttiğiniz gibi ORJİNAL görüntüyü alamamak beni yanıılttı herhalde.
Sadece buraya yolladığım resim değil bir çok resimde denedim anlattıklarınızı ve yapılması gerekenleri.
Sarı=Yellow dediğiniz gibi baskın çıktı,buda bana olmadı kanatini verdi.Yani kanalları doğru yaptığım halde,istediğim görüntüyü vermemişti.
Yine sizin talimatınıza göre,hazır kanalları atıp (CMYK) Mode+Aguscment+CMYK yapınca birebir resim ortaya çıktı,yani sınaması doğru oldu.
Elde ettiğim görüntü birebir ,orjinalle aynı olduğundan tekrar buraya yüklemiyorum,tiflerde sizin Sümela manastırı'ndaki tifleriniz gibi olacaktı büyük bir olasılıkla.Gerçek bir desen çalışması olmadığından detaylara girmedim.
Daha önce hiç CMYK çalışmadığımı bu konu vasıtasıyla belirttim,eğer tüm çalışma anlattıklarınızla sınırlıysa büyüttüğüm kadar olmadığını sayenizde anladım.
Tabi buna resulation,levels veya curves+tramlama v.b gibi ayarlamaları katmıyorum,bunlardada bilgi sahibi olmak şart.
Şunuda belirtmek isterimki,CMYK da işin bittikten sonra,kanallarda orjinal görüntüyü renklerini verdiğimiz halde ,ortaya çıkmaması beni şaşırttı.
Eğer buraya kadar anlattıklarımda yanlış yorumlama varsa düzeltmenizi rica ediyorum.
Gül hanım verdiğiniz emek,ayırdığınız zaman için sonsuz sevgi,saygılarımı kabul edin,teşekkürler.
Not:Tabiki öğrenmenin,araştırmanın sonu yok,ben sadece tekstilde CMYK renk ayrımının bir bölümünü öğrenmiş oldum SAYENİZDE.
Takıldığım yer olunca,yardımınızı esirgemiyeceğiniz umuyorum.
Saygılar.