Layer ID: Layer in adı
L: Layerin soldan uzaklığı
T: Layerin üstten uzaklığı
W: Layerin genişliği
H : Layerin yüksekliği (T,W,L,H değerleri piksel(px), yüzde(%),santimetre(cm) şeklinde girilebilir)
Z-index: Layerin diğer layerlere göre gözükme sırası (En büyük z-indexli layer en üstte gözükür)
Bgimage: Layer içinde kullanılabilecek arkaplan resmi
Bgcolor: Layer içinde kullanılabilecek arkaplan rengi
Vis: Layerin görünme durumu. Normalde layerlar visible(görünür) değildir inherit tir.Eğer layeri görünmez yapmak istiyorsak hidden yapmalıyız.
Tag: Layeri HTML içinde span veya div tagı şeklinde seçer.
Overflow: Layere kaydırma çubuğu eklemek için.scroll ile kaydırma çubuğu ekler. Auto duruma göre ekler.Hidden ise layer dışına taşan nesneleri gösterme
Layerleri window > others > layers penceresinden kontrol edebiliriz. Oluşturduğumuz layerleri göz işaretine tıklayarak görünür-görünmez yapabilir, z-index ine göre sıralayabiliriz.
Show/hide layer
Layerler DHTML animasyonlarında sık kullanılırlar. Resimler, yazılar layerler ile hareket ettirilebilir. Behavior penceresinde layerlerla ilgili iki özelik var. İlki show/hide layer. Örneğin; yeni bir sayfaya bir layer çizelim ve belli olması için bir arkaplan rengi verelim. Ardından form içermeyen iki buton ekleyip birinci butona Behavior > + > Show/hide layer ile hide özelliği, ikinci butona ise show özelliği verelim. Böylece butonlara basıldığında layer görünür/gizli hale gelecek.
Drag layer
Bir diğer özellik drag layer. Bu özellik ile layerleri mouse ile taşıyabiliriz. Kullanmak için layer seçili halde iken Behavior > + > Drag layer penceresini açmalıyız.Bu pencerede Movement > Unconstrained ile layeri bir sınır olmaksızın hareket ettirebiliriz. Constrained ise L,W,R,T ölçüleri ile layerin ancak belli alan içinde hareket etmesini sağlar.