Selam,
Hazırlamış olduğunuz grafik tasarımda anlatmak istediğinizin ne olduğunu sormak istiyorum. Hangi düşünceden hareketle bu tür bir çalışma ortaya çıkardınız. Bunu bilmeden herhangi bir yorum yapabilmem mümkün değil. Grafik yerleşim konsepte uygunluk içeriyor mu bu önemli benim için.
Grafiksel yerleşim konusunda iki konuyu belirtmek istiyorum. İznin olursa eğer..?
1- Dağılma etkisi ( ki çalışmanın sol tarafını ben bu şekilde yorumladım ) saç, yüz ve vücut birleşim noktasında eğer erimiş olsaydı doğallığa daha yakın bir geçişme oluştururdu. Özellikle saçlardan ve sağ yanaktan başlayan noktada önemli.
2- Siyah zemin üzerinde yok olma veya erime oluşturmak derinlik açısından daha da etkili olurdu diye düşünüyorum.
Görsel öğenin sağındaki yazıyı okuduğumuzda da ölüm, yok olma, sonsuzluk gibi kavramlar da sanırım yokoluşa doğru bir süreçteki insanın betimlenmesi şeklinde algılanmalı ve görsel çalışma da bu anlamda varoluştan yokoluşa doğru anlamlı ve titiz bir sürece işaret etmeli.
Genel olarak güzel bir çalışma. Biraz daha titiz ve dikkatli bir bakış açısıyla konuya yaklaşıldığında çok daha doğal ve yaratıcı bir çalışmaya dönüşebilir. Beynine ve eline sağlık...
Saygılar..