Bende felaket patlıcan oturtması yaparım. Valla parmaklarınızı yersiniz
Tarif ;
Patlıcanları ince ve yuvarlak olarak dilin ardından da kızgın yağda kızartın. (Patlıcanın acısını almak için tuzlu suda bekletebilirsiniz. Kızartmadan önce kurumuş olmalarına özen gösterin)
Bu arada Başka bir tava veya tencerede üzerine ekleyeceğimiz sosu hazırlayalım.
Öncelikle yağa istediğiniz oranda kıyma ekleyin ve suyunu salıp çekene kadar kavurun. Daha sonra ince kıyılmış soğanları ve biberleri ekleyiniz. soğanlarda pembeleşinceye kadar beraber kavurmaya devam edin. Sonra salça ve baharat olarakta kekik, kırmızı pul ve toz biber, karabiber ve az miktar tuz ekleyin (Tadına baktıktan sonra isterseniz tuz ilave edin). ve kısa bir süre daha kavurun.
Kızarttığınız patlıcanları bir tepsiye düzgünce dizin ve üzerine hazırladığınız sosu iyice yayın. Daha sonra ısıtılmış suyu tepsiye dökün. Tekrar ocak veya fırına koyun. (Lezzet katması açısından üzerine maydanoz yaprakları serpmenizi tavsiye ederim.) 10 dk kadar kısık ateşte veya düşük ısıdaki fırında bekletin. Daha sonra servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.