@BURÇİN DAMLA YETEN
Yazmayayım diye tuttum kendimi ancak yazılan şeyler okadar üzücü ki, birkereye mahsus yazmak istedim, müsadelerinizle tabiki.
Öncelikle Burçin Hanım,
Bir çalışmanızı çöpe atıp atmamak sizin tercihiniz olmakla beraber, işinize saygısızlıktır.Bilmem farkındamısınız. Bir firma bir grafikerden destek talebinde bulunup ,ondan tasarım istiyorsa, grafiker yada tasarımcı arkadaş firmaya en uygun logoyu tasarlar ve sunar.Firma yetkilileri dilediklerini seçecek kapasitede iseler (uygunluk açısından) neden size yaptırsınlar ki? Bu işi bilen siz iseniz, çalışmalarınız çöpe gitmeyecek, ama bu tip çalışmalar yaparsanız evet haklısınız atın çöpe gitsin derim.
Gerekiyorsa bir hafta ,1 ay kafa patlatacaksınız, sizin işiniz bu.Bu konu başlığındaki çalışmaların 1 saatlik bir uygulamadan ibaret olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim, tabiki düşünme için süre ayrılmamış bile.
Tasarım yaptığınız her konuda en az müşteri kadar bilgili olmak durumundasınız ki yaptığınız işin uygunluğunu kanıtlayabilin.Ve sizin uygun grdüğünüz tasarım kullanılsın.
Umarım yanlış anlaşılmam?
Saygılar...
@hastam
@Qesta
Emek verilen logolar beğenilmez nekadar cesaret gerektiren bir cümledir öyle?? Nasıl cesaret ediyorsunuz hayret ediyorum.
Ya siz hiçbirşey görmediniz yada ben çok fazla gördüm??
Öyle insanlar , öyle çalışanlar gördüm ki, tek çizgi üzeine 1 hafta çalıştılar, 1 tek sunumu bir tek A4 kağıt ile yaptılar ve işi inanılmaz fiyatlara sattılar...Nasıl biliyor musunuz? Üzerine kafa patlatıp, herbir birim karesi üzerine defalarca düşünülüp ve sizin dudağınızı uçuklatacak uç fikirler bulunup...Belkide hayal bide edemeyeceğiniz şekilde hemde...
@Qesta
Teknik olarak ileri olmayıp profesyonel ile normal işleri nasıl ayırd edebilirsiniz? Zaten teknik olarak ileri değilseniz bunu ikisini ayırd edemezsiniz
hepsi size düz ve aynı gelir.Logo logodur dersiniz.
İkinci olarak Sitede profesyonel paylaşım bulamamanızdaki sebep sizin teknik olarak ileri olamamanızdır, siz teknik olarak iyi bir göz ve tasarım anlayışına sahip olsaydınız zaten ayrım yapabilecek durumda olurdunuz.
size ait herşeyi şu cümlelerden çıkarmak mümkün (ki akabinde iyi bir göz değilim ama prof paylaşım göremiyorum demişsiniz)
"
Neyse ilk logo basit olmasına karşın bence alttakinden güzel..Bir matbaa tabelasında düşündüm bir an ..piayasada böyle sade ve düz logolar var, buda onların arasına katılır..Bence iyi..Dediğiniz gibi , saatlerce çalışılan emek verilen logoları beğenmezler çünkü göz hep bu tp logoları gördü..."
Buyrunuz. Sizin yazdıklarınız...
Lütfen bakmak ile görmek arasındaki farkın kaynağını araştırınız...Neden hepimiz bakıyoruz ama hepimiz göremiyoruz? Belkide sorulması gereken soru budur...
Saygılarımla...