Farklı Boyutlara Düz Çizgi Hizalama

cylon

Üye
Tepki
0
Merhaba arkadaşlar bu konularda çok yeniyim, ekteki resimde göreceğiniz üzere 4 farklı boyutta çerçeve var ve bunlar ortalanmış olarak duruyor yani aşağıdan veya yukarıdan hizalı değil. Bu çerçevelerin içine yanda gördüğünüz deseni koymak ve dört çerçeveye baktığımız zaman desenlerin birbirini takip ediyor olmasını istiyorum. Tahmin ediyorum çok kolay bir yolu vardır ama bilmeyince en kolay şey bile insana çok zor geliyor. yardımlarınızı bekliyorum.

danisman

Consultant
Tepki
30
Merhaba,

Önce dikdörtgenleri hepsini birlikte al...
E'ye bas, sonra T'ye bas, böylece hizalama işini halletmiş olacaksın...
Sonra şekiller hala seçili durumdayken Ctrl+L'ye bas, bu işlemle birleştirmiş oluyorsun...
Sonra yandaki görsel veya şekil her ne ise onu al, sonra yukarıda yer alan menüden "Effects" bölümüne gir, aşağı doğru inince "powerclip" göreceksin ona bir kez tıkla, bir ok oluşacak koyu renkli, o oku götür şekillerin içine tıkla...

Şimdi yandaki görsel, senin şekillerinin içine yerleşmiş olmalı, düzensiz görünüyorsa ctrl ile birlikte bir kez şekillerine tıkla, gerekli düzenlemeyi yapabilmek için şekillerin içinde olmalısın, şimdi düzenlemeni yap, oradan çıkarken yine ctrl'ye bas ve boşluğa bir kez tıkla...

Son olarak şekillere tıkla ve crtl ve K 'ya aynı anda bas, şimdi şekillerin ve doğal olarak içine yerleştirdiğin nesneler senin çizimine göre parçalanmış olacaklar...

Son olarak çizimlerimizi ctrl+L ile birleştiriyoruz ve yine E ve Y'ye basarak arka fonda yer alan nesnemize ortalıyoruz...

Umarım anlaşılır olmuştur....

Videolu anlatımını buradan izleyebilirsiniz...

cylon

Üye
Tepki
0
Birşey daha sormak istiyorum. sağdaki desenlerdeki boşluklar eşit değil, deseni seçerek aralarındaki boşlukların eşit olmasını nasıl sağlarım.

cylon

Üye
Tepki
0
@danisman

Dediklerinizi yaptım ve sonuç istediğim gibi ama şöyle bir sorun var. Plotter'a gönderdiğimiz zaman sadece çerçeveyi görüyor ve kesiyor içindeki deseni görmüyor acaba biryerde bir hatamı yapıyorum.

danisman

Consultant
Tepki
30
Merhaba,

Siz bunu kesim yapacağınızı baştan söyleseydiniz bu kadar uğraşmazdık :)

Kesime ne yollarsanız yollayın tamamen VECTOR olarak yollamanız, yani çizilmiş nesneler olarak yollamanız gerekir, kaldı ki, powerclip yapılmış bir iş, kesime yollanmaz :)

cylon

Üye
Tepki
0
@danisman

Peki nasıl bir yol izlemem lazım yardımcı olabilir misiniz.

danisman

Consultant
Tepki
30
Ne yapmak istediğinizi tam olarak anlatın dilerseniz, bir çözüm yolu bulalım : )

Yani, kesime yollacağınız bir iş var ve siz onu çizdiğiniz şekle göre mi kesmek istiyorsunuz?
Şayet öyle ise, power clip içine atmak istediğiniz şekli yine WECTOR olarak çizmelisiniz, ancak o zaman kesim yaparsınız...

Yukarı Alt