Flash'da x-y konumu yanlış ayarlanıyor

egrafi

Üye
Tepki
0
merhabalar,

Flash CS 3 ile çalıştığım ekranda seçili componentin ölçülerini sayfa ölçülerine birebir aynı yapmaya çalıştığımda boyutunu büyütüyorum X ve Y konumlarından 0 değer vermek istiyorum fakat bu sefer seçili obje çalışma alanından çıkıp yan tarafta konumlanıyor yani konumunu ayarlayamıyorum Bunun sebebi nedir çalışma alanı ile orantlılamak mümkünmüdür

Not= bu problemi sadece pageflip componentini kullandığım zaman yaşıyorum diğer objelerde moviecliplerde böyle bir sorun yaşamıyorum yardımınız için teşekkür ederim

http://img20.imageshack.us/img20/6769/flashpageflip.jpg

finduks

Üye
Tepki
0
Merhabalar,
MovieClip inize veya buttonunuza işte nesneniz her ne ise iki kere tıklatıp içinde girin. Esas nesnenizin (içerideki resmin veya nesnenin) x ve y sini 0 yapın düzelir büyük ihtimal.

egrafi

Üye
Tepki
0
cevabınız için teşekkür ederim dediğinizi uyguladım movieclibin içine girip koordinatları 0 yaptım fakat düzelmedi aynı sorun devam ediyor

Tepki
5

movie clip oluştururken üsteki resimde sağ altta görünen registration alanındaki küçük küçük karelerden hangisi seçili ise mesela bu örnekte orta seçili x ve y değerlerini o ekseni baz alarak değerlendirir. mesela orta değilde sağ altı seçerseniz x ve y değerini girdiğinizde sağ alt köşeyi o konuma getirir.

muhtemelen yaptığınız hata buradadır.

Yukarı Alt