Flekso baskı ile bobin etiket üreten bir fabrikada çalışıyorum. Gelen etiketlerin tasarımlarını ayarlıyorum. Ancak çalışmalara görsel eklemeden önce photoshop'ta renk ayrımı yapmam gerektiği dijital baskı olmadığı için her görseli webten alındığı gibi ekleyemeyeceğim söyleniyor. Bu konuda bir bilgim yok ve hızlıca öğrenmek istiyorum. Color seperation daki mantık nedir? Bununla ilgili internette yeterli açıklama bulamadım. Bu işlemi neden yapıyoruz baskıya nasıl bir katkı sağlıyor, görsellerin renk kanallarından CMYK ayrımını yaptıktan sonra yapmam gereken başka bir işlem var mı?
Bir de bu çalışmalar hazırlandıktan sonra montajlanıyor ve klişeciye gönderiliyor. Montajı esnasında "kısma" yapılması gerektiğini belirttiler. Bu terimin anlamını bilen biri var mı? Örneğin yan yana 2 alt alta 2 sıralı bir bıçağa göre montaj yapılmış sipariş çap 85 cm ama montajda 86,5 88 cm olarak garip bir ölçü verilmiş her bir daireye. Bunlar kafamı karıştıran sorular ufak da olsa yardımınız ve fikirlerinizi alabilirsem çok sevinirim teşekkürler.
Bir de bu çalışmalar hazırlandıktan sonra montajlanıyor ve klişeciye gönderiliyor. Montajı esnasında "kısma" yapılması gerektiğini belirttiler. Bu terimin anlamını bilen biri var mı? Örneğin yan yana 2 alt alta 2 sıralı bir bıçağa göre montaj yapılmış sipariş çap 85 cm ama montajda 86,5 88 cm olarak garip bir ölçü verilmiş her bir daireye. Bunlar kafamı karıştıran sorular ufak da olsa yardımınız ve fikirlerinizi alabilirsem çok sevinirim teşekkürler.