Fotolarımıza polaroid etkisi

Tepki
100
[FLASH]http://www.fileden.com/files/2009/12/12/2685991/polaroid%20etkisi2.swf[/FLASH]

Yaşar Karadeniz

Grafikerler.org
Altın Üye
Tepki
75
Ders için teşekkürler emine hanım emeğinize sağlık, sadece sormak istediğim iç alanlara neden dolgu verdiğiniz, çözemedim?

Erkan Nehir

Grafik Tasarımcı & Ressam
Uzman Üye
Tepki
53
Ders için teşekkürler. Fakat nesneleri şekil içine yerleştirmek için her seferinde effects menüsüne gitmek yerine, nesneyi sağ klik ile şekil içine sürükleyerek bunu tek tuşla yapmak mümkün.
Emeğinize sağlık.

Tepki
100
@Yaşar Karadeniz
Belli bir sebebi yok. Farkındaysanız ilk kopyalamada iç alanları doldurmamıştım.
Onları sildim ve tejrar dolgu uyguladıktan sonra kopyaladım. Belki polaroide benzesin diye de olabilir. O an için aklıma gelmedi. Birde şu durum var. Eğer dolgu vermediğiniz bir çember (dolgu verirseniz zaten daire olur) ya da kare gibi nenslerin içi boş olur.
Bu sefer PowerClip işlemini çizgiye tıklayarak yapmak zorunda kalırsınız.

Yani dediğim gibi belli bir nedeni yok. O an için öyle olmuş diyelim.

@Erkan_Nehir

Merhaba erkan Bey,
Maksadımız her ders içerisinde bazı püf noktalarını göstermektir.
Burada CTRL+Klik ile PowerClipimizi düzenleyebileceğimizi gösterdik.
Bu sebeple söylediğiniz sağ klik ile PowerClip te çok güzel bir kolaylık.
Başka bir derste de bundan bahsederiz inşallah.
Ancak bazı teknik nedenlerden dolayı dersi uzatmamakta istemiyorum.
Şimdi bu konuya değinmeye gerek yok.

Her derste bir püf noktasına değinerek başlıkta hedeflediğimiz sonuca ulaşarak
insanların daha kolay anlayacağı bir anlatım tarzı sunmaya çalışıyorum.
Umarım faydaydalı olur...

Erkan Nehir

Grafik Tasarımcı & Ressam
Uzman Üye
Tepki
53
@Emine Şahin
Aksine benim söylediğim yöntem konuyu uzatan değil kısaltan teknikler. Sizin gösterdiğiniz yöntem daha çok uzatmış konuyu. Püf noktaları işleri kolaylaştıran ve pratikleştiren noktalardır. Fakat her seferinde effects menüsüne gitmek ve CTRL+Klik yapmak konuyu baya bir yavaşlatmış ve uzatmış. Onu anlatmak istedim.

Hakan D

Yönetici
Yetkili Kişi
Yönetici
Tepki
716
Merhaba.
Öncelikle size ders anlatımlarınız için teşekkür ederim Emine Hanım.
Hepsi çok faydalı bilgilerdir kuşkusuz.
Yazılanlara şahit oldum ve bu konudaki fikirlerimi yazmak istedim.
Aslında her iki taraf da özetle aynı şeyi belirtmiş fakat bunu açıklama tarzı biraz gölgede kalmış sanırım.
Erkan Bey programda sonuca kısa yoldan ulaşmak ve uygulama sürecini hızlandırmak için daha çok pratik yöntemlerin kullanılması gerekliliğini savunmuş, Emine hanım ise yazılanların doğru olduğunu, onların ayrı bir ders olarak anlatılabileceğini fakat bu bilgilerin de onlar kadar önemli olduğunu savunmuş.
Peki. Beni ele alalım.
Ben ne Emine Hanım’ın bahsettiği yöntemi ne de Erkan Beyin bahsettiği yöntemi biliyorum.
Yani her ikisini de bilmiyorum.
O halde benim için her iki bilgi de KESİNLİKLE çok önemli, dolayısıyla her iki bilgi de ders olarak yararlı bir bilgidir ve anlatılmalıdır diyebiliriz.
Ben her iki yöntemi de bilmeli, yakından tanımalıyım ki neyi nerede nasıl yapabileceğimi isabetlice kestirebileyim.
Yine bu her iki bilgi de birbirine kalın zincirlerle bağlıdır.
Nasıl mı?
Benim, bir uygulamayı Emine Hanım’ın yöntemiyle yapan birine Erkan Beyin yöntemini önerebilmem için öncelikle 1. yöntemi tanımalıyım, yani Emine hanım’ın yöntemini bilmeliyim ki kişinin ne yapmak istediğini o an anlayabileyim, sonra Erkan Bey’in yöntemini bilmeli, tanımalıyım ki karşımdakine uygulamanın kısa yolunu önerebileyim.
Bunlardan biri olmazsa diğeri de kesinlikle olmaz.

Ders bağlamında -ki bu, burada ders adı altında açılmış bir konu- direkt 2. yöntemi öğrenir ve uygulamaya çalışırsak emeklemeden koşmaya çalışmış oluruz ya da sadece 1. yöntemle yetinirsek olduğumuz yerde sayarız.
Ancak her ikisini de öğrenirsek o zaman Corel Draw’daki bütün araçları önümüzde diz çöktürürüz. (Olması gereken de bu zaten. Zira yaptığınız işte usta olmuşsanız o iş bedel olarak sizin bütün benliğinize hâkim olmuştur.)
Erkan Bey ve Emine Hanım bu her iki yöntemi de tanıdığı, bildiği için aralarında bu diyaloglar geçti zaten. O halde biz de bilmeliyiz.
Bilgilerini bizlerle paylaştığı için her ikisine de teşekkür ederim.

Tepki
100
Teşekkürler Hakan Bey.
Güzel bir açıklama yapmışsınız. Daha bunun üzerine bir şey denmez.
Önemli olan ne söylediğiniz değil karşınızdakinin ne anladığıdır.
Bu sebeple dersler kendi aralarında bazı püf noktaları içerecektir.
İddialı değilim ama bu dersin sonucunda elde ettiğimiz çalışmayı
30 bilemedin 40 saniyede yapabilirsiniz.... Karşınızda dersi izleyen ne anlayabilir o zaman...
Keşke teknik imkanlar elverse de daha fazla detaya girebilsek...

Yukarı Alt