GAMUT Uyarısı Hakkında bir soru?

kaanrevan

Üye
Tepki
0
Arkadaşlar GAMUT uyarısı RGB modundayken kullanıldığında CMYK ya çevrilmesi durumunda hangi bölümlerin CMYK karşılığının olmadığını gösteren bir komut sanırım.

Benim sormak istediğim şu; Resme GAMUT Uyarısı uyguluyorum. Belli bölgeleri gösteriyor.

Sonrasında RGB den CMYK ya modu dönüştürüyorum bu bölgelerde uyarıda gösterildiği noktalarda renk değişimi falan olmuyor. Normal düzgün bir şekilde çevriliyor. O bölgelerin renklerinin değişmesi, renklerin bozulması vb. gerekmiyor mu CMYK da?

Baskı ile ilgili çok bilgim olmadı. Programı hep Web ortamları için kullandığım için detay bilgileri edinmek istiyorum. Şimdiden teşekkürler.

kaanrevan

Üye
Tepki
0
Çok mu zor soru sordum acaba? Ya da kimsenin bilgisi mi yok. Bu olay biraz soru işaretleri oluşturdu benim kafamda.

Mesela birçok anlatım, çalışmaya RGB olarak başlayıp sonra CMYK ya çevirmek en iyisi demişler. Bu mantıksız değil mi? CS6 bir renk ayarlaması yaptım RGB de gerçekçi bir görüntüyü tamamen Ayarlamalar menüsünden yaptığım işlemlerle bana göre güzel bir hale getirdim GAMUT uyarısı yaptığımda resim tümüyle GAMUT dışına çıktı. Yani bu renklerin CMYK da karşılığının olmadığını gösterdi ancak bunların karşılıklarını otomatik olarak en yakın değer olarak belirliyor mu bilgisayar anlamadım?

Yukarı Alt