Isterseniz mesaji en basindan inceleyelim Kerim Bey zira yanlis anlamissiniz yazilanlari.
Arkadasimiz ilk mesajinda ''Şimdi grafikerlik bölümü olan bi okula gidicem'' yazmis farkettiginiz gibi.
Ben de ardina ''Akademik anlamda bir egitimden bahsediyorsaniz M.Y.O vs'' yazmisim.
Grafikerlik bolumu olan bir okul derken aslinda ne istedigini tam olarak anlatamamis, ben de lisede okudugu icin MYO dusunup dusunmedigini sordum ona o mesajimda, bunu farkettiniz mi?
Cunku artik herkes calisip puanla yerlesmek yerine Liseden direkt gecis istiyor.
Sonra oyle ise bu bolumde MAT. hangi seneler okutuluyor onu yazmisim, sonra bolumde Isletme dersinin dahi oldugunu yazmisim, (Onlisans bolumlerinde MAT mecburi bir derstir bunu bilmeniz gerekir. Ki buraya insanlar yetenekle degil puanlariyla yerlesir Ort. Ogrt. ya da OSS 0.3)
Peki siz M.Y.O da misiniz?
Yani ona bakarsaniz simdi G.S.F Muzik ogrencisinin isletme dersiyle isi ne MAT. dersiyle ile isi ne?
Ya da arkadasimiz Yetenek sinavlarina gireceginden bahsetmis mi? Ben sahsen goremedim, siz gordunuz mu?
Yani G.S.F demis mi?
Her neyse konuya donecek olursak:
Kisaca MYO da 0.3 ile bu programa yerlesme imkanimiz var fakat orada da onceden bahsettigim gibi 1. yil 2 donem MAT. alirsiniz. (tabii ki okulunuza sorun bir, sizlerde bolum disi tercih hakki var midir, en son yenilenmisti sistem cunku)
Ha yok siz bir ajansa girip grafiker olacaksaniz (!) mesleginizde basarilar dileyebilirim.
EDIT:
Duzeltme.
Bir arastirma yaptim simdi, yeni mufredat ile bu programdan ve bazi sozel programlardan MAT. kaldirilmis, Esit agirlik programlarindan bazilari ise sozel bolume kaydirilmis, mesela Tibbi Dok. Sek. sozele kaydirilmis, zaten sozel bolumde MAT. olmasi sacmalikti.