Çok güzel bir konu .naçizane bende bir kaç fikrimi dile getirmek isterim. Evet eğitimin yerini hiç bir şey tutamaz. Üniversite eğitimi bizi donatır. Ama iş hayatı için en önemlisi Teorik bilgiden çok pratik bilgi. Ne zaman ki bunu sağlayan bir eğitime tabi oluruz o zaman avantaj bizden yana olur. Grafiker olmak kültürlü olmayı gerektirir. sanattan insan psikolojisinden, popüler kültürden her şeyden haberdar olmak bilmek zorundayız.
Ben bütün bunları üniversitede öğrenmedim. Zaten su ürünleri mezunuyum. Ama üniversiteye gidemedim diye yılmadım. Alternatif bir eğitim aradım. Kariyerist Bilgi Teknolojilerinden aldığım bir yıllı kapsayan tam zamanlı Akademik bir eğitim planı idi. Grafik Tasarım ve Görsel İletişim. Eğitim konularımız normal kurslardan elbette farklıydı. Her şeyden önce tasarım ve çizim öğrendik..
o yüzden mezun olunca junior art director olarak işe başlayabildim. Bu çok önemli eğitim sizi nereye taşıdığı. Ben bu eğitime çok güvenmiştim. Haklıda çıktım . Sonunda istediğim gibi meslek hayatıma başladım. Araştırın Yanılmayın. Ne demek istediğimi bu eğitimin müfredatını incelerseniz daha iyi anlarsınız.
Sonuta bilge adam diyenler var. 300 satin 150 saatinde grafik öğretiyor gerisi web tasarım. Bu saatlerle bu iş öğrenilmez..tekrar söylüyorum iyi araştırın. Müfredat Kariyerist in sitesinde duruyor inceleyin, daha iyi anlıcaksınız ne demek istediğimi. Hatta buraya yapıştırıyorum ki herkes okusun...
1. Dönem Grafik Tasarım ve Görsel İletişim Akademik Müfredatı
TEMEL TASARIM İLKELERİ
Grafik Tasarım Nedir?
Grafik Tasarımda Anahtar Kavramlar, Araçlar ve Uygulamalar
Grafik Tasarım Tarihi
Çağ Dönümünde Modernizmi Hazırlayan Sanat Hareketleri ve Grafik Tasarım
20.yy’ın Başında Avrupa Sanat ve Tasarımını Yönlendiren Modern Sanat Hareketleri
Modern Sanat Hareketleri Ortamında Grafik Tasarım
Amerika’da Modern Hareketin Gelişimi
Uluslararası Tipografik Stil
Kurumsal Kimlik ve Görsel Sistemler
Kavramların Görsel Anlatımı
Grafik Tasarımda Uluslararası Dönem
Grafik Tasarımda Yazı ve Görsel Malzeme Kullanımı
Grafik Tasarımda Yazı Kullanımı
Editoryal düzenleme
Vurgu
Okunabilirlik
Kontrast
Grafik Tasarımda Görsel Malzeme Kullanımı
Fotograf kullanımı
Kadraj
Kontrast
İllüstrasyon kullanımı
Enformasyon Tasarımı
Diyagram
Infografi
Örnek tasarımlar
Yayın Tasarımı
Kurumsal Kimlik Tasarımı
Reklam Tasarımı
Teorik ve Pratik Eğitimler - Atölye
MS Office Eğitimi (Word, Powerpoint)
Temel Sanat Eğitimi 1.Bölüm (Renk Bilgisi Işık, Nokta, Çizgi, Leke, Doku, Perspektif, Resimde Kompozisyon Uygulama çalışmaları, Anatomi, Renk, Perspectif, Çizim Teknikleri)
Reklam ve İletişim Bilimi
Consept Geliştirme ve Reklam Tasarımı
Metin ve Reklam Yazarlığı
Grafik Tasarımda Tipografi
Tipografi ile Logo ve Amblem Tasarımı
Freehand MX Eğitimi
Marka ve Kurumsal Kimlik-Atölye
Adobe Illustrasyon Eğitimi 1.Dönem
Adobe Photoshop Eğitimi 1.Dönem
CorelDraw Eğitimi 1.Dönem
Adobe Indesign ile Dergi Tasarımı ve Mizampaj
Matbaa Teknikleri 1.Dönem
2. Dönem Grafik Tasarım ve Görsel İletişim Akademik Müfredatı
Temel Sanat Eğitimi 2.Dönem (Desen, Anatomi, İllüstrasyon, Yaratıcı Atölye Çalışması: Karakter Tasarımı – Tiplemeler – Tip yaratma)
Adobe Illustrasyon Eğitimi 2.Dönem (Tablet)
Adobe Photoshop Eğitimi 2.Dönem
Ambalaj Grafiği ve Tasarım Teknikleri
Matbaa Teknikleri Eğitimi 2.Dönem
Multimedya Tasarımına Giriş
3D Max İle Animasyon Temelleri ve Modelleme
Adobe After Effect CS3 : Hareketli grafik – jenerik hazırlama
Adobe Flash ile Hareketli Animasyon
Temel Fotoğrafçılık ve Reklam Fotoğrafçılığı
Bitirme Projesi : Reklam Kampanyası
Grafik Tasarım Teknik İngilizce Eğitimi