Merhaba Kürşad Bey..
Çalışmamı beğendiğinize sevindim.. Seçici jüri o vakit böyle takdir görmüşlerdi..
Bu forumun etkisi, katkısı büyüktür ben de..Font tasarımı ile yıllardır uğraşırdım fakat tasarımlarımı nerede sunacağım ne yapacağım konusunda grafikerler.org oldukça yön verici olmuştur bana.. İki yılı aşkındır profesyonel olarak, yazıtipi tasarımı ile uğraşıyorum.
Şu anda Myfonts üzerinde kayıtlı üçbinden fazla font tasarımcı içerisinde popüler tasarımcılar arasında ilk 12 içerisindeyim, kendim gururluyum, ülkem adına gururluyum.
Font tasarımı sabır isteyen bir iş... ben font tasarımını futbol sahasına dantel örmeye benzetiyorum. Adobe İllustrator, Fontographer, Fontlab, Font Creator, başlıca kullandığım programlardır.
Tasarım bittikten sonra font oluşturma işini hangi program ile yapıyorsunuz diye sormuşsunuz.. şöyle diyeyim.. Tasarım font oluşturma programını kullanırken devam ediyor.. Önce nasıl bir anatomi olacak, stil, ağırlık gibi unusurları aklımda canladırıp, bir konsept oluşturuyorum, eskizler çiziyorum.. ve sonra vektör program ve font programı ile çalışmama devam ediyorum...
Süreç konusunda da bilgi vereyim.. 32 fontdan oluşan
Halis Grotesque font ailesini yaklaşık günde 4-8 saat zaman aralığında çalışarak 3 ayda tamamladım.