Merhabalar
Yaklaşık 10 yıldır gayet sorunlu, stabilitesi aşırı düşük bir şekilde tasarım piyasası içinde bulunuyorum. İLk Ankara sonra Denizli ve memleketim olan İzmir'de devam eden bir meslek hayatım var. İstanbul'a kapağı atamayanlardanım yani
Flash animasyon ve çizimle başlayan meslek hayatımda kendimi kötü bir matbaada freehand ile cebelleşirken bulduğumda sonraki günlerin çok daha iyi olacağını düşünüyordum.
Okullu olmamayı derin bir psikolojik sorun haline getirmişken kendine güven sorunu olan ben birbirinden kötü onlarca yerde çalışmayı sürdürdüm. O yüzden kötü işyerlerini ve para vermeyen patronlarını kilometrelerce uzaktan tanıyabilirim.
Bu süreç içerisinde kitaplarla haşır neşir olarak teorik eğitim açığını biraz olsun kapatmaya çalışan ben adobenin renkli dünyası içinde buldum kendimi. Freehandin ölümü ve indesignin yükselişi arasındaki çağda çok şeyler öğrendim. Program öğrenmeyi bir halt sanıp 10 kadarını rahatça kullanır hale geldim. Ama iyi bir yerde çalışıp emeğimin hakkını almayı hep unuttum
Arada ilk göz ağrım animasyona kaydım, Grafik işlerinden zaman buldukça çat pat video edit öğrendim. Sonra izmir'e yerleşip 4 sene çalışıcam dergiye girdim. İyi kötü bir düzen sağladım. Ve tamamen 2d animasyon ve motion graphics'e kaydım.
Bir ara ofis açtıysamda yanlış bir karar olduğunu anlamam uzun sürmedi hemen kapattım. Yaklaşık 3 aydır freelance olarak hareketli grafik ağırlıklı hizmet veriyorum. Hem çiziyorum, hem boyuyorum, hem fotoşopluyorum hem de anime ediyorum. After effects artık en sevdiğim benim de
İndesign, Freehand, illustrator, photoshop, after effects, premiere, Acrobat pro, Incopy, encore, Muse etkin kullandığım yazılar. iyi kötü de corel, flash kullanabilirim. Cinema 4d'ye 5 senedir girmeye çalışıyorum ama hala giriş seviyesindeyim
Sağlıcakla kalın.