@Aydın YAMAN
Aydın bey,
1-Adını andığınız 78 kuşağındanım.
2-"Tek yol"un ne olduğunu ve "kurtuluş"un nerede olduğunu biliyorum.
3-Siyaset'e bulaşmadan deyiminize katılmıyorum. 78 kuşağı mensupları her mücadeleyi siyasetin parçası olarak görürler. Benzin zammına veya doğal gaz zammına itiraz bile iktidarda olan siyasetçilere itirazdır, o halde grafikerlerin hor kullanılmasına itiraz bile eninde sonunda bir takım siyasetçilerin hoşuna gitmeyecektir. TV deki Kurtlar Vadisi filmi bile bir siyasetin propaganda aracıdır. Dolayısı ile demokrasi içinde kalınarak yapılan her demokratik mücadele eninde sonunda anti-demokratik anlayışın siyasetine karşı çıkmaktır.Ülkelerin demokrasileri buna izin verdiği ölçüde demokrasidir.
4-Adınız gibi Aydın bir kafaya sahip olduğunuzu düşünerek önermiş olduğunuz tek bir ağacın dalları olmak yerine güçlü gövdesine katılıp mücadeleyi orada vermek fikrinizi uygulanabilir olarak görmüyorum ve gerçeklerden uzak hayalcilik ve idealistlik olarak görüyorum. (Buna 78'liler "ütopyacılık" der).
5-Size katıldığım tek nokta "belki de yeni bir oluşum gerekli" sözünüzdür. Bu kanıya en sonunda olsa bile ulaşmış olmanız memnuniyet vericidir. Grafikerlerin alaylı ve mektepli olanların tümünü kucaklayacak, hepimizin bildiği ezilme ve sömürülme sorunlarına çareler üretecek, meslek içi eğitimi hızlandıracak, mesleğin kalitesini arttıracak, mesleğin ilke ve sınırlarını yeniden belirleyecek ve meslektaşlarımızı tek ses, tek nefes halinde bir çatı altında toplayacak gerçek bir GRAFİKERLER BİRLİĞİ'ne derhal ihtiyaç vardır. Bu birliğin kendisi bir filiz olarak yeşermeli, dal budak sarmalı ve sonunda ağaç haline gelmelidir. Bu birlik gibi ağaçlar bir ormanı oluşturmalıdır. Yoksa bir ağacın gövdesine katılım gibi düşünceler geçersizdir, çünkü o kalın gövdeli ağacı sordum, nerededir dedim, gösteremediniz. Gösteremezsiniz çünkü yok... Tüm ağaçlar budandı... Bunu biliyor olmanız gerekirdi... 78 kuşağı bunu iyi bilir. Var olan fidanlar veya ağaçların ise ya toprağı değiştirildi, ya da hormonlandı veya iklimi değiştirildi. Yani dışardan görüldüğü gibi değil, domates beklerken hıyar verir hale getirildi.
Aydınlara ve aydınlanmakta olanlara saygılar... Bu arada Konyalı grafikerlere de saygı ve sevgiler...