Güzel Sanatlar Mezunu

Tepki
2
İyi günler benim merak ettiğim bir konu var büyük firmalar güzel sanatlar mezunu olmayanı işe almıyorlarmış bu doğrumudur yani ne kadar iyi olsan bile diploma şartmı acaba.

Tepki
100
@Emre Kahraman
merhaba emre bey...
böyle bir şey hiç görmedim rastlamadım.
bu firmalar büyük oldukları için mi diplama şartı arıyorlarmış bilmiyorum ama,
diploma şartı aramak büyüklük ister! :D:D:D

GÜNEL AYVACI

Altın Üye
Altın Üye
Uzman Üye
Tepki
7
Bence soru yanlış !
Hatırlarsanız dün bir fıkra göndermiştim "cafe org" bölümüne.
İşte kıssadan hisse, şimdi yanıtını buldu.
Soru neden mi yanliş ? Yanıt "hayır" olursa eğitimi çöpe atmak gerekir. Ne senelerimizi harcayalım, ne eğitim harcaması yapalım, ne hoca yetiştirelim o zaman.

"evet" olursa kendini yetiştiren, eğitim alan bir kişiden daha çok deneyime sahip olan, çalışkan bir bireyin hakkını yemiş oluruz.

Sektörün ille de böyle bir koşul aramadığını biliyorum. Çünkü "alaylı" dediğimiz diplomasız kişilere daha az öcret ödeyeceğinden tercih nedeni bile oluyor çoğu zaman.

Fakat sonuç olarak yanıt ne olursa olsun ben yine ve daima;

"Eğitim şart" Derim.

Tepki
2
Günel hanım dedikleriniz doğru sektör genelde istemiyo diploma ama benim demek istediğim büyük reklam ajansları istiyorlarmış diye duydum stajer bile ordan alıyolarmış yani belki çalışmaların üniversite mezunundan daha iyi ama diploman yok bu eksiklik olurmu.

GÜNEL AYVACI

Altın Üye
Altın Üye
Uzman Üye
Tepki
7
Büyük reklam ajansları diploma istiyorsa, sorun olabilir tabi. Fakat kendini kanıtlamış bir elemanı tanıyıp güven duyarlarsa diploma sorun olmaz. Bu da kolay değil tabi, güçlü bir referans gerekir bu durumda.
İyi bir bir portfolyo olması durumu değiştirir. Yani donanım her zaman için gerekiyor.
İyi bir CV ve iyi bir portfolyo olmalı diyorum.

Yukarı Alt