arkadaslar yeniden oy verebilsem illustrator derdim. Programi bu kadar ovmelerinin bir sebebi olmali diye calisiyordum ara sira cozmek icin. Su anda isyerinde adobe serisinin disina cikmiyoruz zaten. Ama corel benim vazgecilmezim. Iki programi kullanan biri olarak soyle soyleyebilirim. Aralarinda cok bi fark yok aslinda heleki corel x4 ten sonra neredeyse fark kalmamis. Ancak illustratorun bazi artilari var. Tasarimi etkilemeyecek ancak isimizi kolaylastiracak artilar. Mesela ps de olan bazi efekleri vektorel olarak verebiliyorsunuz. Veya diyelimki bi vektorel nesne attiniz dosyaya ama etrafi kirik kirik. Illustratorde simplify diye bi ozellik varki hala asigim
nokta sayinizi kendiniz belirliyorsunuz yani kiriklar zamanla kayboluyor.Tek tek duzeltmemize gerek kalmiyor. Hatta onu tiklayinca makine once otomatik bi yapiyo begenmessende degistirebiliyosun ve mutlaka aradigin nesneyi buluyorsun. Corelci arkadaslara tavsiyem bende corelden vazgecmis degilim vazgecmemde zaten ama illustratorde ogrensinler yavas yavas diyorum gunde yarim saat baksan baya ilerlersin.is yerinde ai kullaniyorum ve mukemmel birsey ama coreldende hala vazgecemedim elim pratik oldugu icin sanirsam
birde sayfa kaydirma ozelligi var spaceyle ps kullananlar bilir. isten eve geldigim zaman corelde kisa bi isim oldugu zaman sayfa kaydiriyorum
belki 10 tane kopyasini atiyo