Yorumlarınız için çok teşekkür ederim arkadaşlar.
Ben esasen 2d , 3d çizim ve canlandırma alanında bulunduğum için bu tür tekboyut çalışmaları ilk defa bu forumda denedim. Örneğin hayatımda hiç logo çizmemiştim ama burada 3 tane denedim, ya da bu çalışma bu alandaki ilk denemem,daha önce asla böyle bir çalışma denemedim.Sadece buradaki arkadaşların çalışmalarından kabataslak nasıl birşey olacağı konusunda karar vererek başladım.
Yine benim kalemim PS de de CD4D de de Max de de sağlamdır.
bence bunları unutup yeni bir çalışma daha yapın
Bu cümleden sonra birönceki yönlendirmelerin kişi üzerinde hiçbir hükmü kalmamıştır.
Bir çalışmayı değerlendirmeye yönelik 2. kişi haliyle kendi deneyimleri ve bilgi birikimleri ile hareket edecektir,bunda kuşku yok.Fakat bir eleştri yapılırken daha çok kişiyi motive edici yönlendirici yapılandırıcı devingen şeklide yorum yapılmalıdır.Örn bu cümleyi grafikte henüz yeni bir arkadaşın çalışmasında kullansak bu arkadaş
1:Burdaki hataları onarmak yerine direkt yeni çalışmaya koyulacak ve daha iyisini yapmaya çalışacak,oysaki yeni hatalarla tekrar karşımıza gelecek , veyahut;
2:Durumdan rahatsız olup forumda sadece izleyici
(pasif) konuma düşecektir,fakat 1. şıkkı değerlendirelim: (
1:Burdaki hataları onarmak yerine direkt yeni çalışmaya koyulacak ve daha iyisini yapmaya çalışacak vs...)
Burdaki hatalar çok olağan bir şeklide ; o çalışmasında da aynı şartlar olgunlaştığı takdirde tekrar edecektir.Oysa ki eleştri yapılırken kişinin çalışmasında eksik veyahut hatalı görülen kısımlar kişiye bildirilmeli ve düzeltilmesinin daha faydalı olacağı kesinlikle ,kişinin bilgi birikimine ataçlanmalıdır.Böylece kişi hatalarını
Çalışması Üzerinde düzeltmeye güdülenecek bu alışkanlığı kazanacak ,hem uygulama hem teorik olarak burdaki kusurları iyice içine sindirecek ve sonraki çalşmalarında daha dikkatli olacaktır.
İlkokul 1 de 20şer 30 ar sayfa
"A" ya da
"B" yazdırılmasındaki amaç yine burdakiyle yakınen aynıdır.
Nitekim usta bir ağızdan çıkan yorum yine tam burada kendisini belli eder.
O sebeple çalışmaları eleştrirken ,önce biz düşünmeliyiz.
Neyi mi?
"Acaba Eleştrim Eleştrilebilir Mi ?"