Havayolu Firması Reklam-İlan.

Hakan D

Yönetici
Yetkili Kişi
Yönetici
Tepki
716
Konuşma balonları hariç, çizim-fikir 0

Tepki
25
Hakan bey ben çok beğendim çalışmanızı ama alttaki yazıları farklı bir renk zemine oturtsaydınız nasıl olurdu acaba renk eksiği var gibi geldi biraz nacizane fikrimdir düşüncenize ve ellerinize sağlık...

Buse Türüdü

Altın Üye
Altın Üye
Tepki
103
Bence güzel olmuş Hakan Bey.
özellikle Hava yolu ile ilgili bir çalışma olduğu için mavi renk tercihim..

Ellerinize sağlık..

Tepki
0
çalışma çok basit... slogan da ayrıca kullanılan bir slogan... boşluğuna denk geldi de yükledin sanırım...

Hakan D

Yönetici
Yetkili Kişi
Yönetici
Tepki
716
Haklısınız Dilek Hanım yazılar boğulmuş gibi ,sonradan ben de farkettim.Teşekkürler.

Teşekkür ederim Buse Hanım ,opsiyonel olarak sarı da yaptım fakat pek sağlıklı olmadı.

çalışma çok basit:Mesela nerelerine başka ne yapılabilir,çalışma bu basitlikten nasıl kurtarılabilir?
slogan da ayrıca kullanılan bir slogan: İlk defa duydum kullanıldığını,bilseydim kesinlikle kullanmazdım.
boşluğuna denk geldi de yükledin sanırım: Hayır ,uğraştığım çalışmaların hiçbiri boşluğuma denk gelip de yüklenmiş olamaz ki boşluğuma denk gelip de yükleyebileceğim çalışmalara kalkışmamışımdır hiç.
Size de yorumunuz için teşekkür ederim Umut Bey : )

Bahtınur YILDIZ

Altın Üye
Altın Üye
Tepki
456
bu önem taşıyoruz bir kargo firmasının sloganı sanırım ya da ben öyl hatırlıyorum. Ben çalışmayı çok beğenmedim yani çok boş duruyor mesela arka fon değiştirilebilirse belki canlanır çalışma konuşma balonları da kaldırılabilir onların içinde yazılanlar başka bir yere yazılabilir uçak ortada net kalır vs. baştan yapılandırılmalı bence bunları unutup yeni bir çalışma daha yapın.

Hakan D

Yönetici
Yetkili Kişi
Yönetici
Tepki
716
Yorumlarınız için çok teşekkür ederim arkadaşlar.

Ben esasen 2d , 3d çizim ve canlandırma alanında bulunduğum için bu tür tekboyut çalışmaları ilk defa bu forumda denedim. Örneğin hayatımda hiç logo çizmemiştim ama burada 3 tane denedim, ya da bu çalışma bu alandaki ilk denemem,daha önce asla böyle bir çalışma denemedim.Sadece buradaki arkadaşların çalışmalarından kabataslak nasıl birşey olacağı konusunda karar vererek başladım.
Yine benim kalemim PS de de CD4D de de Max de de sağlamdır.

çalışma çok basit
bence bunları unutup yeni bir çalışma daha yapın
Bu cümleden sonra birönceki yönlendirmelerin kişi üzerinde hiçbir hükmü kalmamıştır.
Bir çalışmayı değerlendirmeye yönelik 2. kişi haliyle kendi deneyimleri ve bilgi birikimleri ile hareket edecektir,bunda kuşku yok.Fakat bir eleştri yapılırken daha çok kişiyi motive edici yönlendirici yapılandırıcı devingen şeklide yorum yapılmalıdır.Örn bu cümleyi grafikte henüz yeni bir arkadaşın çalışmasında kullansak bu arkadaş 1:Burdaki hataları onarmak yerine direkt yeni çalışmaya koyulacak ve daha iyisini yapmaya çalışacak,oysaki yeni hatalarla tekrar karşımıza gelecek , veyahut;
2:
Durumdan rahatsız olup forumda sadece izleyici(pasif) konuma düşecektir,fakat 1. şıkkı değerlendirelim: (1:Burdaki hataları onarmak yerine direkt yeni çalışmaya koyulacak ve daha iyisini yapmaya çalışacak vs...)
Burdaki hatalar çok olağan bir şeklide ; o çalışmasında da aynı şartlar olgunlaştığı takdirde tekrar edecektir.Oysa ki eleştri yapılırken kişinin çalışmasında eksik veyahut hatalı görülen kısımlar kişiye bildirilmeli ve düzeltilmesinin daha faydalı olacağı kesinlikle ,kişinin bilgi birikimine ataçlanmalıdır.Böylece kişi hatalarını Çalışması Üzerinde düzeltmeye güdülenecek bu alışkanlığı kazanacak ,hem uygulama hem teorik olarak burdaki kusurları iyice içine sindirecek ve sonraki çalşmalarında daha dikkatli olacaktır.
İlkokul 1 de 20şer 30 ar sayfa "A" ya da "B" yazdırılmasındaki amaç yine burdakiyle yakınen aynıdır.
Nitekim usta bir ağızdan çıkan yorum yine tam burada kendisini belli eder.
O sebeple çalışmaları eleştrirken ,önce biz düşünmeliyiz.
Neyi mi?
"Acaba Eleştrim Eleştrilebilir Mi ?"

Bahtınur YILDIZ

Altın Üye
Altın Üye
Tepki
456
bu uzun yazıdan sadece şunu anladım eleştiriye açık değilsiniz . ben buna sadece Beğenmedim de yazabilirdim bu benim kişisel fikrimdir ama ben bunun sonuna bir kaç önerimi ekledim ve ensonuna da başka bir çalışmadan bahsettim bazen bir firmaya biliyorsunuz bi kaç çalışma yapar içinden seçeriz yada çok beğendiysek onu geliştiririz. ben size bir daha yorum yapmayacağım tabi şimdi diyeceksiniz benim için bi eksiklik olmayacak sizden eleştiri alamamak işte işin özün orda başlıyor. buna uzun uzun yorum yapmayın bence. okuyun sonra unutun gitsin başarılar. Ayrıca yapılan bir çalışmaya direk beğenmedim yazıp bırakmadım hiç yapıcı olmak hatalarını görmesi açısından eğer böyle yazmayıp güzel süper yazarsam o insanlar gelişemez. tanıdığım bi ustanın lafı vardır; beni eleştirin kötü durumları hep söyleyin yoksa ben olduğum yerde sayarım. Şimdi size çok çok iyi forumlar

Tepki
31
Hakan bey eleştiriye açık gibi görünmüyor olabilir bence eleştiriye açık fakat sadece olmamış basit olmuş gibi eleştirilere bizim gibi oda açık değil

Hakan beyin söylediği gibi bu yapmış olduğu ilk çalışma onun için yapılan yorumların bunu dikkate alınarak yapılmasında fayda görüyorum.

benim birkaç önerim olacak hakan bey turuncu çalışma okunabilirlik açısından iyi durmamış mavi çalışma daha net gözüküyor

mavi çalışmada neler yapılabilir diye soracak olursan

öncelikle benim broşür eli ilanı gibi çalışmalarda kullandığım bir yöntem vardır
şimdi ben nelerein ön planda olmasını isitiyorsam onları dahada belirginleştirim belirgenliştirdikten sonra gözlerimi kapatırım açarım afişte ilk
gördüğüm yerler benim dikkat çekmesini istediğim yerler olmuşsa tamamdır

önem taşır sloganı bir kargo firmasına ait onu değiştirebilirsin

arkadaki bulutu biraz daha belirginleştirebilirsin
aşağıdaki lufthansa altındaki tramı koyulaştırıp ilk bakıldığında onun gözükmesini sağlayabilirsin

bu şekilde dene denersen güzel bir bilboard olacaktır eline sağlık

Hakan D

Yönetici
Yetkili Kişi
Yönetici
Tepki
716
Hakan bey eleştiriye açık gibi görünmüyor olabilir bence eleştiriye açık fakat sadece olmamış basit olmuş gibi eleştirilere bizim gibi oda açık değil
Kesinlikle Haklısınız Fatih Bey.Hem zaten biz baştan beri bu konudan yakınmıyor muyuz.

O turuncu olan kötü bir renk seçimiydi Haklısınız.
Birdaha böyle birşey denersem önerilerinizi dikkate alacağm.Teşekkürler fikrinzi bildirdiğiniz için.

Yukarı Alt