Hayalimi gerçeğe dönüştürmek istiyorum

Tepki
0
arkadaşlar ben pamukkale üniversitesi bilgisayar mühendisliği 3. sınıf öğrencisiyim.Bir hayalim var o da bir gün kendi oyunumu yapıp oynamak.Bunun için cesaretimi topladım ve birazda risk alarak bir proje aldım.browser tabanlı bir oyun geliştircem.Bunun için daha önce bir çalışmam oldu.Yanlız yaptığım bu çalışmada tek bir hayalle bu işin olmayacağını üzülerek anladım.oyun oynanıyor ama grafik olmayınca sıkıyor bir süre sonra.Neyse ben sadete geleyim sizi sıkmayayım.Oyun yapma hayalimi paylaşan dostlar arıyorum....onlarla senaryo grafik her konuda tartışacak sonunda eğlenceli,biraz komik, bunu biz yaptık bee diyebileceğimiz tamamen ücretsiz bir şey yapmak istiyorumm.ilgilenen arkadaşlar bu konunundevamına yorumlarını neler yapabileceklerini eklerlerse sevinirim.:close_tema:

danisman

Consultant
Tepki
30
Merhaba, oyunun içeriği nedir? Bu konuda daha detaylı bilgiler verebilirsen, eminim, birçok arkadaşımız yardımcı olmaya çalışacaktır...

Fulyam

Üye
Tepki
16
Çok güzel bir fikir.. ve eğlenceli : ) Keşke grafiker olsaydım sana yardımcı olurdum : )

Ama eminim çok kişi olur seninle bu zevki paylaşmak isteyen...

Benden sizlere şimdiden bolca başarılar .... : )

Tepki
0
@danisman

içerik olarak orta çağ döneminde küçük köyler ile oyuna başlayacaksınız.3 farklı medeniyet olacak.ilk önceliğiniz kendi köycüğünüzü(minik köyünüzü) geliştirip diğer medeniyetlere saldırı ve yağmada bulunmak olacak.Kaba taslak bu biçimde olmasını istiyorum.Katılacak arkadaşlarında fikirlerini alıp ona göre şekillendirmek maksadım.Sadece benim deil bizim oyunumuz diyebileceğim bir şeyler oluşturmak ve piyasadaki diğer oyunların aksine insanlar bir nebze olsun oynadıklarının oyun olduğunu unutturmadan eğlendirmek,birbirleri ile iletişimlerini arttırmak ve eğlenmek istiyorum.

Tepki
0
@Fulyam

illlede grafiker aramıyorum.Tamam önemli bir grafiker eksiğim var orası doğru ama istemek de önemli.metinler olacak çeviriler olacak.hikaye olacak,savaşçıların kendi özellikleri her medeniyetin isimleri,özellikleri askerlerii,oynayan arkadaşları eğlendirmek biraz mutlu edebilmek açısına yapacağımız uygulamalarda beyin fırtınası yaratacak arkadaşlarada ihtiyacımız var...Tek şart canı gönülden istemeniz.....Dediğim gibi bu hayalim ve ne kadar çok kişi ile paylaşırsam ben o dakar mutlu olurum.

KiLLeDTeaM

Üye
Tepki
0
1. oyun kurulur yapılır browser oyununu kurmak kadar basit bir şey yok az arastırırsan hazırını bulup editleyebilirsin
2. bunun icin dedicated veya vps makina gerekiyor
3. oyunu sürekli ayakta tutmak icin server dosyaları gerekiyor ki buda var coğu sitede sadece iyi araştır
4. 3 ırk yapamazsın ama 2 ırk sabit zıt ırkı modifikasyon edebilirsin

şu hayalini tamamen anlat bende sana ona göre bir yol göstereyim elimden geldiğince..

Tepki
0
kardeş sana 3d grafik konusunda bende yardımcı olrum ama kimse bu işe bedava yapmaz insanlara biraz gaz lazım anlarsınya yoksa istediğn kadar gönüllü bul biyerde son bulur hayalin
daha önce başıma geldi ordan biliyom benden demesi sen bilirsn yine.....

Tepki
0
Buraya cevap yazan tüm arakdaşlara teşekkür ediyorum. Uzun zaman olmuş.Hemen hemen neredeyse bir yıl. ben geçenyıl benimle bu hayalimi paylaşacak bir arkadaş daha buldum. Onunla bitirme projesi olarak aldım bu konuyu. Devana tabanı üzerine bir oyun geliştirdik.Çok acemice. çok küçük bişi oldu ama. Yaparken aldığım tat. onunla uğraşırken kurduğum hayallerin hala tadı damağımda. Oyun kabileonline isminde şuan açık ama. Pek bir oynayanımız yok. Arkadaşla ayrılmak zorunda kaldık. Hatta ayrılmak demeyeyimde ben derslerden okulu uzatınca o ankarada iş buldu diyeyim. 1 sene bir ara verdik. İnş bu sene okulu tamamen bitirip ankara da iş arayacağım. En geç eylül ayına ankarada olmayı planlıyorum. ondan sonra tekrar el atacağız oyuna. amacımız açık bir oyun geliştirmek. Herkezin bir şekilde katkıda bulunabileceği bir platform hazırlamak. Bunun içinde ilk öncelikle bir çekirdek kısım belirleyip onu modüler hale getireceğiz. Sonra bir yerde herangi bir grafik yada metin yada kod lazım oldumu bunu forum üzerinden bildirip arakdaşların geliştirmesini isteyeceğiz. İşte böyle planlıyoruz. Bir çoğunuz saolunsun destek veririm elimden geleni yaparım şeklinde yorumlar bırakmış. tekrar tekrar teşekkür ediyorum onlara. İnşallah tekrar devam etmeye başladığımızda yine burdan haber vereceğim. o zaman hep beraber geliştirebiliriz oyunu. Ayrıca dediğim şeyler hala aynıdır. İllede grafik veya programlama değil, oyun içerisinde müzik, diyalog,animasyon,vs vs vs gibi düşünceleri çalışmaları olan arkadaşlarıda bekliyorum.
Hepiniz salıcakla kalın. İyi günler

Yukarı Alt