@Hümeyra Can
1. Ben herkese dil çıkarırım alışkanlık naparsın
yüzsüz biriyimdir de aynı zamanda, kader işte cins cins insan var. "
"
2.Yazıyı zaten okudum, benim uzmanlık alanım edebiyat değil kusura bakma, o yüzden de eleştiri yapamadım ona.
3. Benim eleştirilerimde profesyoneldir inanın, gerçek eleştirileri aldığınız zaman alınmanın anlamı yok. Konuyu idrak etmek lazım bir. Benin senle bir samimiyetim yok, umrumda da değil, benim işim tasarım a bakmak, eleştiri tarzım bu. Alınırsan sen alıngansın.
Rica ederim üç nokta
Profesyonellik mi istiyorsun alırsın elbet merak etme ama o kadar yüklenmek istemiyorum yani, ve hak etmek de lazım önce değil mi? Sevgili merhabalaşmamız bile olmayan insan.
Ama iyi güldüm teşekkür ederim.
Neyse gelim asıl konuya. Böyle bir sunuş tarzı ile sen bırak yaptığın logoyu müşteriye beğendirmeyi kendini dinletemezsin bile. Grafikerler insanların gözünde nasıl görünür önce bir onu araştır. Sen adama gidiceksin "bence siyahtan sıcak bir renk yok" diyeceksin, adam da sana dönecek, hıı tamam o zaman biz seni ararız diyecek. Profesyonellik istiyorsan öyle sun madem. "
" Kanat olmasının amacı ne, kendini melek olarak felan mı görüyorsun yada yine sanatsal olarak "bir kuş kadar özgürüm çünkü" tarzı bir açıklama mı var da göremedim? Uçmak la ne alaka senin logonun, uçmanın neresi sıra dışı, penguen ve tavuk dışında her kuş uçuyor. Madem profeysonellik istiyorsun "kontekst" nedir onu öğren. Herkes yaptıklarını beğenmek zorunda değil, seni kırmak istemeyen, veya tasarımdan anlamayan insanlar gelip ay çok hoş olmuş der tabi. Madem profesyonellik istiyorsun her tür eleştiriye açık ol. Her yaptığını beğenmek zorunda mı insanlar. ?