İlk Broşür Çalışmam

Tepki
2
Hepinize iyi günler diliyorum,ilk broşür denememi sizlerle paylaşmak istiyorum yorumlarınız esirgemezseniz sevinirim hatalarımı görmem lazım....Broşür hayali bi firmaya firmanın logosu bana ait,ayrıca ünlü logolar dışında diğer logolar ve afişlerde bana ait.

User4

Forumdan Uzaklaştırıldı
Tepki
39
Renk uyumu çok hoşuma gitti, kullandığın fontlar da güzel tasarımla uyumlu, ilk çalışmanıza göre çok başarılı. Tebrikler..

Tepki
6
cok guzel bir potansiyel var orda onu kullanirsan guzel biseyler cikacagindan eminim ancak su referanslarimiz referanslarimizin yazisini farkli sekilde yazmalisin butun isi bozuyor :)

Hakan D

Yönetici
Yetkili Kişi
Yönetici
Tepki
716
1. çalışmada Referanslarımız kısmına bence de el atılması gerekir.Daha düzgün bir şekilde yazabilirsiniz bunu.Dalgalı değil de halkaya paralel bir şekilde halkadan dışarı çıkabilir mesela bu tanım cümleniz.
Yine ordaki firma logolarının yerleşimi de hoşuma gitmedi.Onlarla da bir ilgilenmelisiniz.
Logoları daha düzgün bir şekilde yerleştirebilirsiniz halkalara.
Yine aynı çalışmada sağdaki halkalarda geometrik hatalar var.Üstten yukarı çıkık ve yamuklar
website alan adını da küçük fontlarla yazarsanız daha uygun olacaktır.

Aşağıdaki çalışmanızda ise solda firma tanıtımı ve kapsamına yönelik verdiğiniz bilgilerden kastım çoğu yerde anlatım bozukluğu mevcut.Burayı da birkez daha gözden geçirmelisiniz.

Seçtiğiniz renkler ise genel olarak uyumlu.

Başarılar.

danisman

Consultant
Tepki
30
Sevgili Erkin, Bahattin ve Hakan sizi çok iyi anlıyorum bir şeyler güzel olsun diye tavsiyelerde bulunuyorsunuz, belki de haklısınız, ben konuya başka bir yerden bakacağım, daha doğrusu burada üye olan arkadaşlar gerçekten grafiker mi ? yoksa grafik meraklıları mı ? Bana çoğunuz kızıyor belki ama, neden eline bıçağı alan kasaplık yapamıyor? neden cetvel ve masayı önüne koyan mimarlık yapamıyor? v.s çoğaltılır gider bu örnekler... Yapmayın arkadaşlar, bu iş keyifli ve eğlenceli olabilir ama palyaçoluk değil !!! bence buraya bu işleri koyan arkadaşlar koymasınlar ve sergilemesinler en azından değerli vakitler de bu tür çalışmalarda ki hata ve kusurları görmeye çalışmakla harcanmasın... Herkes bu işi yapmaya merak salmasın ve bedavadan meslek de öğrenmeye kalkmasın! Eğer gerçekten meraklıysa bu arkadaşlar, özel kurslara gitsinler bir şeyler öğrensinler sonra da nasılım diye sorsunlar...

User4

Forumdan Uzaklaştırıldı
Tepki
39
Sevgili danisman, yazmış olduğunuz yazıda haklılık payınız yüksek, bende eline mouseyi alanın tasarım yapmaya çalışmasına karşıyım. Grafik tasarımı bir sanattır ve sanat ruh ister.

Emre Kahraman isimli üye yapmış olduğu çalışmasını yorumlamamız için eklemiş. Belkide kendisi grafik tasarım öğrencisi, belki de bir karakalem ustası bunu bilemeyiz, kendisi sektörden uzak bir grafiker de olabilir ve broşür çalışmalarında piyasanın durumunu bilmiyor da olabilir. Bu yüzden yönlendirilmeye ihtiyacı olabilir. Farkındaysanız varsayımlı konuşuyorum ihtimalleri göz önünde bulunduruyorum, bunun nedeni kurunun yanında yaşın yanmaması. Gerçekten yönlendirilmeye ihtiyacı var ise bunu biz sağlamalıyız.

Çalışmasına yorum yapmak için önce hangi seviyede olduğunu mu sormamız gerekli? İlk broşür çalışması olduğunu söylemiş, bence ilk çalışmaya göre gayet başarılı, acemice efektler kullanıp saçma sapan fontlarla yazılar yazmamış, renk tonlarını iyi kullanmış, yönlendirilmeye ihtiyacı olan bir grafik tasarımcı adayı olabilir. Ön yargısız davranmak bence en iyisi, zaten kişilerin seviyesi yaptıkları çalışmalara göre ortaya çıkıyor. Dediğim gibi size hak veriyorum, ama ön yargısız davranırsak bu mesleği hakkıyla yapabilecek kişileri bu meslekten soğutmamış oluruz. Hakkıyla yapamayacak olanlar zaten biz ne dersek diyelim bu mesleği yapamayacaklardır.

Hakan D

Yönetici
Yetkili Kişi
Yönetici
Tepki
716
Sayın Danışman;

Öncelikle bir konu hakkında fikir beyan ederken,fikirlerimizi karşıya en sağlıklı biçimde aktarabilmek için o konuya en makul şekilde hakim olmalı,yine konuyu tamamen esnek ve tamamen objektif olarak değerlendirmeliyiz.
Aksi halde 2. kişilere kendimizce doğru bilgileri vereyim derken, biz aslında bazen nekadar eksik olduğumuzu anlayıveririz.
Şuan olduğu gibi.
Zira bu postu yazdığınız konu sahibi zaten köşedeki bakkalın çırağı değil, fakat grafikerlik okuyan bir lise talebesi.

Olmasa Ne Olur?

Milyar nüfusla ifade edilen yeryüzünde yine belki milyonlarca meslek var.Şimdi sizin tezinizi değerlendirerek merak ettim , acaba ilk meslek nasıl doğmuş,ve sonraki nesillere nasıl aktarılmış.
İnsan aklı ile bazı değerleri sorgulayarak yine kendisi için makul olanı bulabilir.
Herhalde ozamanlarda kurslar üniversiteler vs yoktu.
Ve insanlar birbirlerine bildiklerini öğreterek bugün o savunduğunuz kurslardaki insanlar yetişti, veyahut üniversitedeki öğretim elemanları yetişti, ve buralarda yine insanlara bildiklerini öğretmeye devam ediyorlar.
Buradan, bir konuda bilginin, birinden diğerine aktarılarak nasıl büyüdüğünü ve insanoğlunun bundan aslında ne denli bağımlı olduğunu anlayabiliriz.İnsan olarak bu duruma herzaman ihtiyacımız var.
Ötede arzettiğim gibi bilgi birikerek büyür.

Durumu yine forumumuza lanse edebilir kendimize bir analiz çıkarabiliriz.
Forumumuz bildiğiniz gibi bir grafiker forumudur.
Yalnız bu demek değldir ki gerçekten grafiker olmayan bu forumda çalışma yayınlayamaz.Böyle bir kuralımız yok,olmadı , olamaz.Bu kural hiçbir bilgi platformuda yok.
Örn: Bilgisayar donanım ve yazılımına istinaden teknik destek veren forumlar var,buralarda donanımsal veyahut yazılımsal sorunları olanlar sorunlarını paylaşır, bilenler bilmeyenleri yönlendirir veyahut aydınlatır, orda kimse birbirine mcse-ccna- sertifikaları sormaz.
Amaç sertifika sorgulamak değildir zaten sadece ihtiyaç duyulan bilgiden faydalanmatır.Geride yatan esas amacın" Birilerine faydalı Olabilmek" olduğunu düşünürsek aslında bu hareketin nekadar da insancıl olduğunu yine aklımızla anlayabiliriz.

Bizim forumumuzda da aynı kurallar geçerlidir.Birilerinin çalışma yayınlaması için bu kişiden sertifika sorulmamaktadır ki bu her konuda forumların varoluş felsefesine ve misyonuna göre akla ve mantığa aykırıdır.

Sizin dediklerinizin de elbette ki doğruluk payı var,elbette ki bu iş sağda solda öğrenilecek kadar basit değil, ve elbette eline fırça geçiren ben grafikerim dememeli, fakat sizin yazdığınız gibi kimse böyle birşey idda etmedi, ve etmiyor da.
Yani tutup da çalışma paylaşan birine sen grafiker değilsin burada çalışma paylaşamazsın demek sanırım konuya yanlış , sağlıksız bir yaklaşım olacaktır.
Amacımız insanların içindeki yaratma tasarlama isteğine bıçak saplamak, onların tasarım isteğini sekteye uğratmak değil fakat aynı kişiye eksiklerini bildirerek faydalı olabilmektir.Bir an durup düşünürsek , biz paylaşılmış bir çalışmaya yorum yazarken nereden bilebiliriz ki yarının çok başarılı bir grafikerinin çalışmasına yorum yazmıyoruz?
Belki çalışmasına yorum yazıp eksiklerini bildirdiğimiz bir üye ileride eksiklerini kapatarak kendisini geliştirecek ve bu işe tam teşekküllü merak salacak ve gidip bir kursa yazılacak ya da üniversitede bu bölümü okuyabilmek için elinden geleni yapacak ve ileride iyi bir tasarımcı olacak.Bunun aksini idda edebilir misiniz bana?
Bunun aksini herhalde hiçkimse idda edemez.
Ve unutulmamalı ki hiçkimse grafiker olarak veyahut ressam olarak doğmamıştır.
Birileri çalışmasını forumumuzda yoruma açmışsa demekki birşeyler yapmak istiyor , demekki öğrenmek istiyor demekki bilgiye aç, eksiklerini görmek istiyor, bize düşen çalışma sahibine , sen grafiker misin, elinde sertifikan varmı varsa pmden yolla öyle yorum yapalım demek değil aksine bu konuda o kişiye elimizden geldiğince yardımcı olabilmek onu doğru yönlendirmek.
O sebeple ben sizin savınızın tam aksini düşünüyorum,asıl olaya sizin dediğiniz gibi yaklaşılırsa , bu bilgi karşıya hiçbir zaman doğru dürüst bir şekilde verilmeyeceği için ortalıkta grafik kirliliği yaşanır.işte ozaman eline fırça geçiren ben grafikerim der.
Bilgi devingen olmalı, fakat durağan değil.Bilgi kaynağının seçimi zaten belli bir yerden sonra en doğru yerden temin edilecektir.
Eleştirmenseniz bunları benden daha iyi biliyor olmalısınız.
Danışmansanız size danışanları doğru bilgilerle,olayı olaya aydın bir pencereden yaklaşarak değerlendirmelisiniz.
Ki siz bunları zaten biliyorsunuz.

Saygılar.

danisman

Consultant
Tepki
30
Arkadaşlar haklısınız, size de hak veriyorum, ancak bu işten bir kaç dk önce de başka bir sayfada kurumsal kimlik çalışması adı altında bir çalışma koyulmuştu ve tamamen komediydi, sanırım ona da yorum yapmışsınız, bilemiyorum belki çok eski bir iş olabilir, konumuza dönersek, benim bu konunun üzerinde durduğum tarafı, buraya bir şeyler koyuyorsa arkadaşlar buna özen gösterip dikkatle çalışıp koymaları. Elbette ki kimse doğuştan mesleğini eline alıp yeryüzüne düşmüyor. Fakat, buraya bir iş koyacaklarsa da, burada çok değerli insanların, konuları incelediğinin bilince ve farkında olmalarıdır. Yani burası sıradan bir liseli forum sitesi değil ki, her ne kadar liseli arkadaşlarımız da olsa aramızda, burası ciddi bir forum sitesi. Profesyonel olan değerli arkadaşlarımız var aramızda, ben sizlerin de yorumlarını okuyor ve beğeniyle takip ediyorum ama üzülüyorum açıkçası, çünkü baştan savma grafik diye koyulmuş bir çok konuya cevaplar yazılıyor, yorumlar yapılıyor. Sizin konulara gösterdiğiniz hassasiyeti, belki de oraya işi atan arkadaş göstermemiş oluyor, beni asıl üzen taraf budur arkadaşlar. Yoksa hakikaten özenle çalışılmış ve üzerinde emek harcanmış ama başarılı olamamış bir çalışmaya ben de seve seve destek veririm. Grafik konusunda birşeyler aktarabilmek adına elimden geleni yapmaya gayret sarfederim. Bu arada, bu yorumlar tamamen geneldir yukarıda ki arkadaşımız üzerine alınmasın lütfen...
Herkese iyi çalışmalar diliyorum...
Saygılar...

Neo

Üye
Tepki
0
bazı yerlerinde logolar rasgele konulmuş mesafeler orantısız. Bazılarıda birbiriyle çok içiçe olmuş biraz daha dikkat.Dikkat dağıtıcak efektler unsurlar kullanmamaya özen göster sadeliğin ve netliğin gücüne inan.

Yukarı Alt