Sayın Danışman;
Öncelikle bir konu hakkında fikir beyan ederken,fikirlerimizi karşıya en sağlıklı biçimde aktarabilmek için o konuya en makul şekilde hakim olmalı,yine konuyu tamamen esnek ve tamamen objektif olarak değerlendirmeliyiz.
Aksi halde 2. kişilere kendimizce doğru bilgileri vereyim derken, biz aslında bazen nekadar eksik olduğumuzu anlayıveririz.
Şuan olduğu gibi.
Zira bu postu yazdığınız konu sahibi zaten köşedeki bakkalın çırağı değil, fakat grafikerlik okuyan bir lise talebesi.
Olmasa Ne Olur?
Milyar nüfusla ifade edilen yeryüzünde yine belki milyonlarca meslek var.Şimdi sizin tezinizi değerlendirerek merak ettim , acaba ilk meslek nasıl doğmuş,ve sonraki nesillere nasıl aktarılmış.
İnsan aklı ile bazı değerleri sorgulayarak yine kendisi için makul olanı bulabilir.
Herhalde ozamanlarda kurslar üniversiteler vs yoktu.
Ve insanlar birbirlerine bildiklerini öğreterek bugün o savunduğunuz kurslardaki insanlar yetişti, veyahut üniversitedeki öğretim elemanları yetişti, ve buralarda yine insanlara bildiklerini öğretmeye devam ediyorlar.
Buradan, bir konuda bilginin, birinden diğerine aktarılarak nasıl büyüdüğünü ve insanoğlunun bundan aslında ne denli bağımlı olduğunu anlayabiliriz.İnsan olarak bu duruma herzaman ihtiyacımız var.
Ötede arzettiğim gibi bilgi birikerek büyür.
Durumu yine forumumuza lanse edebilir kendimize bir analiz çıkarabiliriz.
Forumumuz bildiğiniz gibi bir grafiker forumudur.
Yalnız bu demek değldir ki gerçekten grafiker olmayan bu forumda çalışma yayınlayamaz.Böyle bir kuralımız yok,olmadı , olamaz.Bu kural hiçbir bilgi platformuda yok.
Örn: Bilgisayar donanım ve yazılımına istinaden teknik destek veren forumlar var,buralarda donanımsal veyahut yazılımsal sorunları olanlar sorunlarını paylaşır, bilenler bilmeyenleri yönlendirir veyahut aydınlatır, orda kimse birbirine mcse-ccna- sertifikaları sormaz.
Amaç sertifika sorgulamak değildir zaten sadece ihtiyaç duyulan bilgiden faydalanmatır.Geride yatan esas amacın" Birilerine faydalı Olabilmek" olduğunu düşünürsek aslında bu hareketin nekadar da insancıl olduğunu yine aklımızla anlayabiliriz.
Bizim forumumuzda da aynı kurallar geçerlidir.Birilerinin çalışma yayınlaması için bu kişiden sertifika sorulmamaktadır ki bu her konuda forumların varoluş felsefesine ve misyonuna göre akla ve mantığa aykırıdır.
Sizin dediklerinizin de elbette ki doğruluk payı var,elbette ki bu iş sağda solda öğrenilecek kadar basit değil, ve elbette eline fırça geçiren ben grafikerim dememeli, fakat sizin yazdığınız gibi kimse böyle birşey idda etmedi, ve etmiyor da.
Yani tutup da çalışma paylaşan birine sen grafiker değilsin burada çalışma paylaşamazsın demek sanırım konuya yanlış , sağlıksız bir yaklaşım olacaktır.
Amacımız insanların içindeki yaratma tasarlama isteğine bıçak saplamak, onların tasarım isteğini sekteye uğratmak değil fakat aynı kişiye eksiklerini bildirerek faydalı olabilmektir.Bir an durup düşünürsek , biz paylaşılmış bir çalışmaya yorum yazarken nereden bilebiliriz ki yarının çok başarılı bir grafikerinin çalışmasına yorum yazmıyoruz?
Belki çalışmasına yorum yazıp eksiklerini bildirdiğimiz bir üye ileride eksiklerini kapatarak kendisini geliştirecek ve bu işe tam teşekküllü merak salacak ve gidip bir kursa yazılacak ya da üniversitede bu bölümü okuyabilmek için elinden geleni yapacak ve ileride iyi bir tasarımcı olacak.Bunun aksini idda edebilir misiniz bana?
Bunun aksini herhalde hiçkimse idda edemez.
Ve unutulmamalı ki hiçkimse grafiker olarak veyahut ressam olarak doğmamıştır.
Birileri çalışmasını forumumuzda yoruma açmışsa demekki birşeyler yapmak istiyor , demekki öğrenmek istiyor demekki bilgiye aç, eksiklerini görmek istiyor, bize düşen çalışma sahibine , sen grafiker misin, elinde sertifikan varmı varsa pmden yolla öyle yorum yapalım demek değil aksine bu konuda o kişiye elimizden geldiğince yardımcı olabilmek onu doğru yönlendirmek.
O sebeple ben sizin savınızın tam aksini düşünüyorum,asıl olaya sizin dediğiniz gibi yaklaşılırsa , bu bilgi karşıya hiçbir zaman doğru dürüst bir şekilde verilmeyeceği için ortalıkta grafik kirliliği yaşanır.işte ozaman eline fırça geçiren ben grafikerim der.
Bilgi devingen olmalı, fakat durağan değil.Bilgi kaynağının seçimi zaten belli bir yerden sonra en doğru yerden temin edilecektir.
Eleştirmenseniz bunları benden daha iyi biliyor olmalısınız.
Danışmansanız size danışanları doğru bilgilerle,olayı olaya aydın bir pencereden yaklaşarak değerlendirmelisiniz.
Ki siz bunları zaten biliyorsunuz.
Saygılar.