Illustrator Sorularınızı Bu Başlığın Altında Toplayalım

Durum
Konu kapatılmıştır.

Yaşar Karadeniz

Grafikerler.org
Altın Üye
Tepki
75
@gkgokhan
Had bildirmek bir tarafa eklemiş olduğunuz linkteki görsel ile ilgili asıl sormak istediğiniz nedir sayın gkgokhan, suallerinizi daha açık ve net yazarsanız yardım bulursunuz.

gkgokhan

Üye
Tepki
0
Şöyle açıklayabilirim. Freehand'de bir kare rectangle çizdiniz. Ve bu karenin üstüne bir üçgen çizdiniz. Sonra üçgene tıkladınız. CTRL+X yaptınız. Ve kareye tıkladınız. CTRL+SHIFT+V'ye bastığınızda üçgeni karenin içine alıyor.

İşte bu işlemi yapmak istiyorum Illustrator'de. Umarım anlatabilmişimdir. Pathfinder'mış galiba ilacı, fakat uygulamada yok.

Yaşar Karadeniz

Grafikerler.org
Altın Üye
Tepki
75
Hayır Pathfinder değil sayın gkgokhan Clipping Mask, üçgeni çizin üzerine kare çizin, her iki objeyi birden seçip menülerden, Object > Clipping Mask > Make uygulayın sonuç tamamdır. Umarım anlaşılır olmuştur, kolay gelsin...

Yaşar Karadeniz

Grafikerler.org
Altın Üye
Tepki
75
Sayın gkgokhan içine resmi yapıştıracağınız alana renk verseniz bile illustrator clipping mask yaptıktan sonra o alanı saydam hale getirir bunun için alanı bir renkli yada herhangi bir background kullanacaksanız bunun için tutmalısınız üzerine ayrıca aynı alanı çoğaltıp resmi ikinci alan içersine paste edebilirsiniz, kolay gelsin.

Tepki
74
Sayın Gkgökhan,

Freehand'ın sizi aşkla geri çağırmasına engel olun. O artık kocakarı oldu. Oysa gencecik (makyajla gençleşti) Illustrator size fısıldıyor..

Neyse, konuya gelecek olursak Yaşar Bey size durumu 83 numaralı mesajında durumu izah etmiş. Diyor ki, önce üçgeni çizin, üstüne kareyi çizin.

Yani, Illustrator'de hedef nesne daima üstte durmalıdır. Verdiğiniz örnekte C harfini bir dörtgenin içine koyacak iseniz, dörtgen daima üstte olmalıdır. Ancak ozaman cliping mask işlemi istediğiniz gibi gerçekleşir. Siz, C harfini üste koyduğunuz için, tersine dörtgen C'nin içine gömülüyor.

Yani;
1. nesnenizi, (yani C) taşıyıcının (yani dörtgen) altında olmalı.
2.Cliping mask komutu.
3.Taşıyıcı bu işlem sonunda hem dolgu, hem kontür özelliklerini sıfırlar. Ancak cliping mask işleminden sonra hem dolgu, hem kontur atayabilirsiniz.

Bu kadar detaydan sonra hâlâ yapamıyorsanız, siz freehand'de geri dönün..

kolay gelsin.
Tuncer ÖZKAN

gkgokhan

Üye
Tepki
0
Allahım sana geliyorum. YAPTIM EVET YAPTIM.

Emeği geçen Tuncer ve Yaşar grafikardeşlerime teşekkürü borç bilirim. Artık Illustratorü zevkle kullanacağım.

Durum
Konu kapatılmıştır.
Yukarı Alt