Yaşar Bey ben bugüne kadar aynen sizin dediğiniz gibi herzaman ingilizce olanları tercih ettim. Programın yazılımında bir hata yoksa eğer yani biryerden Türkçe fontlarında bi yanlışlık varsa ve düzeltebiliyorsak ne ala yok düzeltilemiyorsa bırakın ingilizce türkçe olmasını hata çok büyük. Ayrıca Gürhan beyin dediği gibi paketi yarı fiyatına satın aldık içinde Ai, Ps, Id, Br de var fakat diğer programlar türkçe olmasına karşın böyle bir sorun yok sadece Ai de bu font sorunu var. Fotoğraflarını çektim size gösterebilmek için ama foruma eklemeyi başaramadım. başarırsam resimlerle daha güzel ifade edebileceğim. Ha bu arada ben Türkçe olmasına çok karşı değilim de bizim kilerin bu işleri neden safsattığını ve yaptıkları işi neden doğru yapmadıklarını yada doğru yapamadıkları şeyleri ucuza satarak bu farkı kapatabileceklerini mi sandıklarını bi türlü anlayamıyorum. yani bi vida sıkacaksan bunu az yada çok sıkmayacaksın dimi kararında sıkacaksın. az sıkarsan çıkar bi vida ölüme sebep olur çok sıkarsan da patlar çatlar yine aynı sonuç sen işini yarım yaptın diye ben sana az para vermeye çalışmıyorum benim böyle yarım işlere verecek 1 liram yok ozaman 5000 lira veririm ingilizcesini alırım. bugün satın aldığımız yeri de arayıp yardım isteyeceğim sonucu sizlere de bildiririm.
Sorunu tekrar tarif etmeye çalışayım, Menü başlıkları ı lar ğ ler ş ler düzgün, menülerin içine giriyorsunuz dosya , nesne , düzenle, yazım vs içindekiler satır satır düzgün, efekt menüsü içindeki satır satır yazıların tamamında ı lar ğ ler ş ler tamamen bozuk. menünün içinden sağında ok olan satırlara gelince yeni menüler açılıyor o menülerde de bozuklar var. ama düzgün olanlar da var.
ayrıca ekrana gelen plakalarda mesela ai preferences yani tercihler diyosunuz bi plaka geliyor genel, yazım vs olan plaka ve bi komut lah ekrana açılan pencerelerin tamamında fontlar bozuk, amaaa düzgün olanları da var.
Ya hepsi bozuk olmalı ya hepsi düzgün di mi? örnek çalışma yüzeyleri penceresini açtım masa üstüne çalışma yüzeyleri bozuk , hemen altında çalışma yüzeyi 1 çalışma yüzeyi 2 çalışma yüzeyi 3 diye katman açıyorum ya orda yazan çalışma yüzeyi 1 2 3 fontu düzgün.
Bilmem anlatabildim mi?