image'da renkler

arturvahe

Üye
Tepki
0
arkadaşlar merhaba,
Benim bir sorum olacaktı illustrator'de çalışmama bir image ekledim. İmageyi eklediğimde swatches panelinde renk gözükmüyor. Diğer alanlardan renkleri seçebiliyorum ama swatches panelinde olmadığı için baskıda sorun çıkarabileceğinden %90 eminim diyebilirim. Bu sorunu nasıl çözebilirim bilen var mı acaba?

arturvahe

Üye
Tepki
0
evet ama orada sadece kullandıklarım gözüküyor. bir de renkleri cmyk'ya nasıl çevireceğim acaba

Threebudha

Uzman Üye
Uzman Üye
Tepki
17
İlk sorunuza cevaben açıkçası çok iyi anlayamadım ama sanırım siz herhangi bir image dosyasını (.tiff, .jpg vs.) alıp bu dosyaya tıkladığınızda kullanılan renklerin swatches paletinde görünmemesinden şikayet ediyorsunuz ? Eğer öyleyse bildiğim kadarıyla bu zaten mümkün değil ama şöyle bir yöntem alternatif olarak belki işinize yarayabilir en azından image dosyada hangi renklerin kullanıldığını görmek açısından. Üstteki menüden View>Overprint Preview kısmını seçin açılan pencerede Separations Preview kutucuğunu işaretleyin böylelikle kullanılan image dosyada CMYK renklerden hangilerinin kullanılıp kullanılmadığını görebilirsiniz.

İkinci sorunuzun cevabı ise swatches paleti üzerinde CMYK'ya çevirmek istediğiniz rengin üzerine çift tıklayın, açılan pencerede "color mode" açılır menüsünden CMYK seçeneğini işaretleyin "color type" açılır menüsünden ise process color seçeneğini işaretleyin veya doküman üzerinde rengi değişecek objeyi seçip üst menüden Edit>Edit Color>Convert to CMYK seçeneğini seçin. Renginiz artık CMYK olmuştur swatches paletinde bu değişikliği göremiyor olmanız sizi endişelendirmesin bunun sağlamasını bir önceki cevaptan kontrol edebilirsiniz (View>Overprint preview). CMYK yaptığınız spot renk bu listeden otomatik olarak silinecektir.

Yukarı Alt