- Tepki
- 1
İsteyen istediği takvimi kullanabilir ve savunabilir. Selçuklulardan beri rasat ve takvim onusunda dünyaca otorite olan ceddimizin; bugünkü son teknolojiyle zirvesinde olan varisi Diyanet İşleri Başkanlığı'nın ilgili birimi(Vakit Hesaplama)dır. Bilimsel verilere rağmen Uluslararası platformda resmi anlaşmalara varıldığı halde her ramazanda Ru'yet ü Hilal tartışmalarının sebebi de Resmi Otoriteyi hafife alıp kendini otorite sayan zihniyetlerdir. Bilmeyen insanları dinden soğutacak dereceye varan bu tür ayrılıklar (doğru bile olsa) FİTNE olarak islam literatüründe yer almaktadır. Hatta bu tür ikinci otorite iddiasında bulunmanın hükmü ise Mescid-i Dırar olarak nitelendirilmektedir.
Ben şahsen her yıl aynı tartışmaları duymaktan bıktım. Peygamber Efendimizin: Başınıza tayin edilen, başı kuru üzüm gibi bir zenci dahi olsa, itaat ediniz" hadis-i şerifi gereği Bu ülkenin tayin edilen dini otoritesine itaat etmek her müslümanın görevidir. Hataları varsa düzeltmeye çalışmak gerkir. Reddetmek veya alternatif oluşturmak değil.
Ben şahsen her yıl aynı tartışmaları duymaktan bıktım. Peygamber Efendimizin: Başınıza tayin edilen, başı kuru üzüm gibi bir zenci dahi olsa, itaat ediniz" hadis-i şerifi gereği Bu ülkenin tayin edilen dini otoritesine itaat etmek her müslümanın görevidir. Hataları varsa düzeltmeye çalışmak gerkir. Reddetmek veya alternatif oluşturmak değil.