Şimdi o üstteki şey soyutlama dediğimiz kısım oluyor. Ağacın seçtiğimiz özelliğini soyutluyorduk. Benim aldığım özellik mandalinadan başka mandalina ağaçlarının çıkması, çekirdek falan ve renginin değişmesi. En başta yeşil o yüzden köklerden yeşil başlıyor en üste ulaştığında turuncu oluyor. Diğer küçük yuvarlaklarda mandalinaları temsil ediyor yeni ağaçtan çıkacak olan. Hemde mandalinanın içindeki o küçük taneleri de göstermeye çalıştım. Etrafındaki çizgi de mandalina kabuğu zaten. İkinci kısımda yazı düzenlemesi biraz sorunlu evet fark ediliyor.
O adam da ortalama bir mandalina ağacının boyunu gösterebilmek için kondu, yaprakları hep yeşil o yüzden bütün yaprakımsı şekiller yeşil tonu, mandalinalar renk değiştiriyordu o yüzden bazıları turucu baıları yeşil yine. En alttaki de desen oluyor. Tamamen kurallar çerçevesinde çıkarılmış bir şekil, bir badanacıya versek aynısını çizebilir yani kurallarıyla. Amaç oydu onda.
Kuralları oluşturmak biraz sıkıntı ama olsun.
Ondada yine ağaç soyutlamasıyla yapılmış bir desen var. Yapraklar ve mandalinalar. Yaprakların arkasından görünen mandalinalar, bazen mandalinalar önde tarzı bir çalışma. Ortadaki kısmın belirli açılarla döndürülerek belirli yerle konmasıyla oluşturulmuş belirli bir şekil ki ortadakinin de kendi içinde belirli kuralları var.
Çok içime oturmuştu yaparken çok uğraşmıştım.
Tanımsız şekiller istemiyoruz diye ısrar etmişlerdi, bende dedim alın her şey belirli.