İnterneti kapatma yetkisi!

Abdullah Şahin

Altın Üye
Altın Üye
Tepki
89
Özgür ifade ortamı olan internetin kapatılması söz konusu olabilir mi? İşte şok öneri...

Amerika'da ilginç gelişmeler yaşanıyor. İnternetin doğum yeri olan ülkede bir senatör, ABD başkanına interneti kapatma yetkisi verilmesini önerdi.
Joseph Lieberman tarafından önerilen yasa tasarısı, hükümete acil bir durumda internet servis sağlayıcılara emir verme yetkisi istiyor. ISP'ler emredilince şalterleri indirip interneti kesecek, kesmezlerse ağır tazminatlar ödeyecekler.
Ayrıca Anavatan Güvenliği altında özel bir birim oluşturulması ve bürokratik temellerin atılması isteniyor. Çin gibi savaş durumunda internetin bölümlerini kapatabilen ülkeler örnek gösteriliyor. Ancak bu da ifade özgürlüğüne bir darbe olarak eleştiriliyor. Bu yasa daha önce pek çok kez önerilmiş ancak kabul görmemişti, fakat bu sefer kabul görme ihtimalinin oldukça yüksek olduğu konuşuluyor.

Kaynak
veteknoloji.com
+26 Haziran 2010 Cumartesi, 15:13
CHIP Online

idris gümüş

Bronz Üye
Bronz Üye
Tepki
5
@Hasan Güner

Merhaba; Hasan bey neden internetsiz bir hayat olmasın ki kaç sene önce internet geldi Türkiye'ye kim kullanmasını biliyordu ne olduğunu kaç kişi biliyordu ama hayat yine devam ediyordu. Ha hiç mi işe yaramıyor tabiki çok iş görüyor neredeyse hayatımızın yarısını bununla geçiriyoruz. Ama örnek olarak Doğu'da internetsiz bir yaşam diye bir durum söz sonusu değil :) yani eskiden internet mi vardı abi :))

Hasan Güner

.com
Bronz Üye
Tepki
45
@idris gümüş
ona bakarsan eskiden ben de yoktum dünyada :clap2:
ben asosyal bir yaşam sürüyorum o yüzden internet benim herşeyim :cool:

Yukarı Alt