faruk bey;
hiç bir şekilde ima ile bir şey söylemeye çalışmam. söylediklerim gayet açık ve nettir.
zülüm edene zalim denir. siz zalimsiniz yada değilsiniz. kabul etmeyebilirsiniz. zaten hangi zalim zulmettiğini kabul ederki. kaldı ki bu zulmünü bilmeden yapsın.
bu mesajlarımın size karşı yazılmış olması, bu konuda hata içerisinde bulunan arkadaşların münezzeh olduğunu göstermez. herkes üzerine düşeni almalıdır. ve hatta benim yanlış fikirlerim var ise konuya dahil olabilirler.
peygamber efendimize sormuşlar;
gıybet nedir?
- biriniz kardeşiniz gıyabında, hoşuna gitmeyen bir şey söylemesidir.
- ey allahın resulü anlattıklarımız ya o kardeşimizde bulunuyorsa?
- anlattıklarınız o kardeşinizde varsa gıybet etmiş olursunuz. ama yok ise iftira etmiş olursunuz.
biz bu gün gıybeti dedikodu olarak yorumluyoruz. aynı manayı taşımakla birlikte ne size iftira ettim nede gıybetinizi...
konunun çıkış noktasına dönecek olursak, buradaki meselenin farklı boyutlara kanalize olmaması için. müslümanları araplara, çağdaş! görüntü arzedenlere ise batılı yada avrupalı demenizdir. evet şekilciliktir yaptığınız. neden bu fotoğrafı böyle okuma ihtiyacı hissettiniz o halde. bilinç altınızdaki uyanışın sebebi bu değil mi? hadi bizi kandırdınız ya kendinizi...
lütfen faruk bey. buradaki kastım, bu fotoğrafın bu şekilde kullanılması çok amtörce olmuş diyebilirdiniz. yada diğer arkadaşlar gibi iki kısa cümle ile güldüm, kırıldım, ay çok komiiik diyebilirdiniz.
çok mu konuştum. çok özr. yine laf ebeliği yapmayayım.
saygılar...