#S.C.K. TASARIM isimli üyemiz;
öncelikle foruma hoş geldiniz,
( * eğer yanılmıyorsam) genç bir üyemizsiniz! yani yaşınız daha 15 - 16 vede grafikerliğe ilgi duyuyorsun, ne kadar güzel
Kendi bilginiz vede deneyiminizle bazı çalışmalar yaparak yorum ve eleştiri için vitrine çıkartıyorsunuz,
Ve bazı gözler bu çalışmalarınıza bakarak sahip oldukları bilgi, birikim, eğitim ve en önemlisi mesleki tecrübe ile gördüklerini yorum olarak aktarıyorlar / aktaracaklar,
Belki bu ana kadar çevrenizde arkadaş gurubunuz da yada ne bileyim bahsettiğiniz X blog gurubundaki yaşıtdaşlarınıza veya sizden büyüklere/küçüklere yaptığınız çalışmaları sunduğunuzda aldığınız çok olumlu yorumlar olmuştur olacaktır da...
Ama hiç biri bu meslek için gerçek kriter yada referans görüş olmadığını sizde çok iyi biliyorsunuz yada bilmelisiniz!
Bir tasarımı vitrine çıkardığımız da izleyenlerden yorum ve eleştiri beklentimizin olduğu gerçektir.
Öncesin de Tasarım Nedir? sorusunun araştırmasını yapmak gerekir diye düşünüyorum,
bütünü oluşturan bilgi bileşenlerine sahip olmalıyız ki, bu bilgiler ışığında tasarım denemelerine başlayabilelim,
bütün bunları neden anlattığıma gelecek olursak;
şu ana kadar açmış olduğunuz 13 adet konu ve paylaşımda tasarımsal yada görsel etkilenme eksiklerden ziyade;
o tasarımın oluşmasında tasarımcı bilgi ve teori eksikliği mevcut,
öncesinde bu kısmı tamamlamanız gerek!
Bu konuda çok şanslınız;
Forumda bu eksikliğinizi giderecek dev bir bilgi arşivi var, işe buradan başlamanızı tavsiye ediyorum,
iyi forumlar...