Kadınca Esinti

Hasan Güner

.com
Bronz Üye
Tepki
45
vasat bir kapak olmuş
bu malzemeler ile daha şık bir sonuç elde edilebilir aslında

Hasan Güner

.com
Bronz Üye
Tepki
45
@gezegen

bana göre

sayfayı doldurmak için gelişi güzel yerleştirilmiş başlıklar sayfayı daha da boş göstermiş
genelde siyah boşlukları gizlemek için en iyi renktir sayfayı şık ve dolu gösterir ama ne yazık ki sizin çalışmada bu görevi layıkı ile üstlenememiş
onun dışında kapaklarda olabildiğince az malzeme olmalı
örnekleri incelediğinizde görürsünüz bu sonucu
logo olarak düşünülmüş bölüm çok kötü
mesela fontun karakteristik yapısı bu dergiye uygun düşmüyor bence
daha ince şık hafif kıvrımları olan bir font bayan dergisine daha uygun olabilir
sayı fiyat vs. bilgileri o derece büyük olmamalı ve konumu yanlış
... eleştirilecek yan çok
kapağın ortasındaki çizimi büyültün üç boyutlu veya perspektif bir görüntüye büründürülebilir
sonra o çizime ait başlığı ön plana çıkartın
sonraki başlıklar düzenli bir biçimde çok büyük olmamak şarkıyla en alta yan yana dizilebilir
sayfa numaralarıyla haber başlıklarını güzel bir fontla estetik tipografilerle harmanlayın
renk konusunda da son olarak birkaç dokunuş yapabilirsiniz

:grafikerler:

gezegen

Üye
Tepki
16
@Hasan Güner

Teşekkür ederim vakit ayırıp eleştirdiğin için.

@Hasan Güner

En üstteki ana başlıkla en altta sağdaki hariç, diğer 3 başlığın gelişigüzel yerleştirilmiş gibi durduklarına katılıyorum.

@Hasan Güner

Doğrusunu istersen, siyahı en başta kadın/erkek simgesini, sonra beyaz renkli başlıkları önplana çıkarmak, karşıtlığı net yapmak için seçtim. Başka bir deyimle, siyah seçerken boşluk doldurma gibi bir niyetim ve sorunum olmadı.

@Hasan Güner

Çok malzeme kullandığımı sanmıyorum. Şu örneği inceleyebilirisin örneğin.

@Hasan Güner

Fontun karekteristiği orda ama derginin karekteristik yapısını anladığını sanmıyorum. Şık Bodoni ve akrabalarının sahip olduğu ince kıvrımlı Elle, Belle, Kadınca, Cosmopolitan dergi başlıklarıyla işi yok Esinti'nin. Oracıktaki 3-5 başlık, bunu belli eder zaten. Özcesi, bayan dergisi dendiğinde, senin aksine, benim aklıma yukarıda andıklarım gelmiyor. Başka bir deyişle, bendeki dergi kapağı algısını bu dergiler biçimlemiş değil.

@Hasan Güner

O bilgiler sorunlu gerçekten, haklısın. Sağa yanaşık olması yanlış yapmaz yine de. "10/12" bizde sıkça kullanılan bir format değil, biliyorum.

Aşağıdaki önerilerin için de teşekkür ederim. Sen yapsaydın, öylesinin de güzel olacağından eminim.

@Hasan Güner

Yukarı Alt