Kapağı böyleyse, ya içerik?

Ömer YILDIZ

Admin
Yetkili Kişi
Tepki
92
Önemli bir ayrıntıyı yakalamışsınız Tuncer bey.. Üstelik tanıtım 19 Mayıs'ta yapılmış acaba baskıya hala bu şekilde mi veriliyor?

Kapağı böyleyse, ya içerik? Merak konusudur... Umarım Firma yetkilileri hatanın farkına varır ve bizlere konu hakkında açıklamada bulunurlar.. Bu kitabı alıp kullanan arkadaşlarımız varsa kitabın içeriği (kapaktaki gibi önemli ayrntılar unutulmamışsa) hakkında yorum yapabilirler.

Bizimle bu ayrıntıyı paylaştığınız için teşekkür ederim.
Saygılarımla.
Ömer YILDIZ.

User4

Forumdan Uzaklaştırıldı
Tepki
39
Bu hata yapılmış olsa bile, mutlaka düzeltilmiştir. Adobe'nin Türkiye distribütörü olan Medyasoftun böyle bir hatayı gözden kaçıracağını düşünmüyorum. Yukarıdaki imaj montajla da bu hale getirilmiş olabilir. Kitabı elimize almadan inanmamak lazım..

Tepki
74
Ömer bey,

Bu konuyu aktarmak sürekli aklımdaydı. Ama sürekli de unutuyordum. Kitap basılalı, daha doğrusu ben kitapçıda gördüğümden beri iki ay geçti. İlk gördüğümde herhalde ben karıştırıyorum dedim. Zaten nedense önce kendi aklımı sorgularım böyle durumlarda. Çünkü olacak şey değildi. Sonra kitabın içinde baktım belki bir "erratum" notu vardır diye. Ama rastlayamadım. Kızdım, kitabı da almadım!
Artık bu vakitten sonra özür dileseler ne olur ki? Koskoca Adobe'yi yerlerde süründürdüler. Tamam, hata olabilir. yanlış tasarlanmış, kör bir süreçten geçip ciltlenmiş olabilir. Kapağı söküp yeniden kapak takılabilirdi. Sıradan bir mücellit bile buna çözüm getirebilirdi.

Ama yapmadılar.
"Flash"cıları pek ciddiye almadılar.
Bizim millet bunu yer dediler.
Herhalde "Primitif" doğulular, bunlar anlamaz dediler.
"Türkiye'de kaç kopya Flash satacağız ki!" dediler..

Neyse, yine epeyce sinirlendim galiba.

Görüşmek üzere.
Tuncer ÖZKAN

Tepki
74
Sayın Erkin Karataş,

Böyle diyeceğinizi bilseydim, inanın kitabı satınalırdım.
Kitapçıda gördüğünüzde siz de epey güleceksiniz. Hem de acı acı..

Muhtemelen hatayı farketmişlerdir. Benim kızdığım, bile bile bunu dağıtıma vermek. Siz de kendinizi bu konuda biraz aşağılanmış gibi hissetmez misiniz benim gibi..

Kitapçıya gitmenize de gerek yok. Benim verdiğim link dışında da birtakım kitapçıların sitelerinde bu kapağı göreceksiniz.

Tuncer ÖZKAN

User4

Forumdan Uzaklaştırıldı
Tepki
39
Rica ederim Tuncer bey, sizi eleştirmek için söylemedim. Kitabın bu halini gördüğünüzü bilmiyordum. Adobe'nin distribütörü olan Medyasoft'un böyle bir hatayı görmezden geleceğine ihtimal vermemiştim. Elimde Medyasoft'un dağıtmış olduğu InDesign, Flash, Dreamweaver, Photoshop, Freehand, Illustrator kitapları mevcut. İçerilerinde bir tek imla hatası bile farketmedim şimdiye kadar. Medyasoft'un güven ve prestij kaybetmesi için bu hata yetmiş hatta artmıştır bile. Çok ilginç..

Tepki
4
içerikte gözden kaçan hatalar olsa neyse de , kapak tasarımında böyle bir hata gerçekten yadırganacak bir durum, hiçmi gözüne çarpmadı baskıya verene kadar

Yukarı Alt