@erenmuzik
Bilen var tabiki ama bunu anlatmak için bazen maalesef yeterli zamanımız olamıyor.. Normal günlük koşuşturmalar ve iş yoğunluğu nedeni ile..
Arka planı oluşturmak için texture kullanılmış.. Çalışma tahminimce photoshopta yapılmış bir çalışma.. Benzer etkiyi verecek textureler için
linke tıklayınız.. Texture dosyasını cmyk ya çevirdikten sonra çalışmanız içine yerleştirin ( ben sadece nasıl yapılacağını örnek verdiğim için rgb çalıştım ama baskı için mutlaka cmyk çalışmalısınız.. ) Ardından bulunduğu layer üzerine sağ tıklayarak "blending options" komutuna tıklayın..
Ardından " color overlay" komutu ile yada dilerseniz gradient overlay olabilir bu sizin tamamen zevkinize kalmış.. dilediğiniz renk ile renklendirin görseli... İşleminiz bittiğinde ok butonu ile açılan diyalog kutusunu kapatabilirsiniz..
Basit bir şekilde bu efekti verme işlemini bu şekilde gerçekleştirebilirsiniz..
Gelelim yazı konusuna yazıyı da blending options diyalog kutusu ile bu şekilde yazabilirsiniz..
Yazıyı dilediğiniz font ile dilediğiniz renk ve ebatta yazdıktan sonra yazının bulunduğu layer üzerinde tekrar blending options komutuna tıklayalım.. Ve bu sefer bevel and emboss komutu ile çalışacağız..
Burada da style kısmında vermek istediğiniz efekti seçiyorsunuz.. Ve altında yer alan ayarlar ile de mesela depth ile bu efektin derinliğini size ile boyutunu vs gibi...Tamamen size kalmış.. Shading kısmında ışığın geliş yönünü ve renklerini ayarlayabilirsiniz.. Deneme yanılma ile komutların ne işe yaradığını daha iyi öğreneceksiniz diye düşünüyorum..
Yine de takıldığınız yerlerde imkan dahilinde yardımcı olmaya çalışırız..
İyi forumlar..