Katalog Sayfaları Hk.

deniz_kar

Üye
Tepki
0
Kataloğ sayfalarını tek tek hazırladım .bunları .cdr olrak tek tek sayfalar halinde bir çalışma olarak mı göndermeliyim yoksa .pdf olarak mı göndermeliyim.Birde kapak boyutunu sayfa boyutu ile aynı yaptım.Fakat sayfa sayısına göre kapakları daha büyük mü çalışmam gerekir.Bunu nasıl ayarlamalıyım ?

Aslı SAYILIR

Altın Üye
Altın Üye
Tepki
192
Pdf olarak göndermeniz yeterli olacaktır, şahsen ben ilk baskı işimde işimi sağlama almak için tüm ham dosyalarla göndermiştim :) Ama daha sonra anladım ki .pdf yeterli oluyor..
Kaç sayfa çalıştınız katalogu

deniz_kar

Üye
Tepki
0
60 sayfa çalıştım. Fakat kapak boyutunu nasıl ayarlamalıyım .Ben hepsini a4 yaptım kapakların daha büyük olması gerekmez mi ?

Aslı SAYILIR

Altın Üye
Altın Üye
Tepki
192
Bu arada sayfalarda bıçak payı verdin inş.. Yani A4 ebadı 210x297 mm bıçak payı ile çalışmayı 216x303 mm açarak yaptın değil mi ?

Sanırım sırt payı vermen gerekecek...
Fakat detaylı bilgim yok.. Araştırmalarıma göre sırt payını hesaplarken basılacak sayfanın kalınlığını baz alıyormuşsunuz.. Yani sayfa kalınlığı x sayfa sayısı gibi bir formülü var
Eğer işin acele ise çalışacağın matbaa ile iletişime geçip detay bilgi alabilirsin...

deniz_kar

Üye
Tepki
0
Çok teşekkür ederim.Kesim payı verdim.sırt payında kafam karıştı onuda sizin dediğiniz gibi matbaadan öğrenirim.bir sorum daha olacak .pdf olan sayfaları tek tek mi göndermeliyim yoksa tek bir .pdf dosyasında birleştrip mi göndermeliyim.

Aslı SAYILIR

Altın Üye
Altın Üye
Tepki
192
@deniz_kar

Ben tek tek pdf olarak gönderiyordum ama az sayfa olduğundan hazır matbaayı aramışken o konuyuda sorabilirsin :)

Ali DANIŞAN

Bronz Üye
Bronz Üye
Tepki
312
sırt payını matbayla vermen daha iyi olacaktır sölediğin gibi çünkü sırt payını ayarlarken yaptığın tasarımın ebadı önemlidir, bide pdf olarak gönderiyosun ya sonradan oynama yapamassın, belki sonradan renk değişikliği neyi yapmak isteye bilirsin matbaya gitmek istemiyosan bana sorarsan cdr. formatında olarakda göndermen, kolay gelsin...

deniz_kar

Üye
Tepki
0
Evet sorabilirdim :) Fakat şu an arayamıyorum :) Yanlış bir şey de yapmamak için benden daha tecrübeli sizlerin bilgisine ihtiyacım vardı.Her şey için çok teşekkür ederim :)

Erkal COŞKUN

Hiç...
Uzman Üye
Tepki
470
Çalışmayı tek tek sayfalar halinde hazırlaman, baskıya hazırlayacak kişi için ekstra yük ve karmaşa oluşturur ve sayfaların sırasının karışması ihtimalide var... Tek bir PDF olarak yollaman riski azaltacaktır...

Yukarı Alt