Her ne kadar baskıyı yapan yerde en az yük olsun derseniz de mutlaka gönderilen çalışmalar orada bir grafikerin elinden geçecektir.Bu normal bir şey.Alanının uzmanı tecrübeli grafikerlerin bile çalışmaları baskı aşamasında baskıyı yapan yerin elemanınca ele alınıp düzeltilmeye ihtiyaç duyuyor.Nice ajans grafikerleri vardır, dış mekan baskıya çalışmayı 300dpi gönderirler.Corelde 5 metrelik çalışmayı pdf kaydederken program çalışmanın ebatlarını düşürür, bilmeyen adam baskıya yollar, benim işimle kimsenin oynamasına gerek yok zanneder, iş yanlış çıkar...Ben ustayım matbaaya montajlı göndereceğim diyen arkadaş oradaki ustanın kağıt tasarrufu için kulandığı montaj planını bilmez, yaptığı iş sıfırdan dağılıp montajlanır, haberi olmaz...Kartvizite taşma payı verirsiniz, halbu ki adam bir kalıpta mesela 50 kart çıkarıyordur dizerken sizin işi tekrar boyutlandırır vs.
Bunca uzun laf ettim , kusura bakmayın.Siz genel kaidelere uyarak çalışmanızı yapın, 60 sayfalık katalog az iş değildir.Hem corel dosyasını hem de pdf olarak matbaaya yollayıp kapak sırt payı vs. gibi hatırlatmalarınızı kendilerine yapın, irtibatta olun.Hiç görüşemiyorsanız, illa siz verecekseniz elinize takribi 60 sayfalık bir katalog vs. alıp kalınlığını ölçün, mesela 5mm diyelim, siz 7 mm fazlalık verin kapağa, uyanık olup kenarlara köşelere fazla yazı, gerekli desen yaklaştırmayın.Tel dikişli işlerde orta sayfa ile ilk ve son sayfa da aynı boyutta olmaz mesela
. Siz kenarlara boşluk bırakarak , yani bıçak payını geniş tutarak çalışın, korkmayın, ciltleme bittikten sonra kapak sayfa hep beraber kesiliyor nasıl olsa, biri öbüründen taşmaz.
Kolay gelsin.