Kitap Kapağı - Sürgün Duygular

b3krkdk

Üye
Tepki
91
Yeni bir gün yeni bir kitap kapağı, değerli yorumlarınıza... Evet evet biliyorum tamam istediğiniz kadar acımasız olabilirsiniz... :)

Mehmet ÖZDEMİR

Grafik Tasarım
Altın Üye
Uzman Üye
Tepki
243
evet bu oldukça iyi. kapak niyetini açıkça belli ediyor. fontlar üzerinde biraz daha çalışmanızı tavsiye ederim.
emeğinize sağlık...

Murat Vardar

Uzman Üye
Uzman Üye
Tepki
1.051
https://www.grafikerler.org/kapak-amp-dergi-amp-brosur-amp-monu/31325-kitap-kapagi-tasarimi-nasil-yapilir-nelere-dikkat-edilmelidir.html

https://www.grafikerler.org/kapak-amp-dergi-amp-brosur-amp-monu/31324-kitap-kapak-tasarimi-nasil-hazirlanir-puf-noktalari-ve-ornekler.html

konularını dikkatlice incelemelisiniz ayrıca tipografi yönünüzü geliştirerek,
ön kapak konseptlerinde ki hatalarınızı bir an önce gidermelisiniz,
bunlar ne diye sorarsanız;

- başta genel tasarım ilkeleri
- görünürlük ve algılanma düzeyi zayıflığı
- mizanpaj eksikliği gibi, gibi...
vb. vs. diyerek liste uzayabilir,
bunları sizin kişisel gelişiminize katkısı olması için dile getiriyorum,
ne nedir? nasıldır? nasıl yapılır? referansları nelerdir? bunun belli bir kuralı varmıdır?
temel başlangıç noktası nedir? neler gerekir? nasıl bir yol izlenir? olmazsa olmazları nelerdir?
vb. vs. gibi ana dinamik kuralların araştırmasını yapmalısınız,
kitapta, defterde, makalede, bilimsel eserde, tutorialde, nette, google 'da, firefox vb./vs.
arama motorlarından faydalanarak, önce bilgisel donanım gereklidir.

Umarım doğru anlatabilmişimdir,
iyi forumlar.

Ozgul

Üye
Tepki
57
Başlık gitti gidecek gibi.. Kelimeler alt alta mı gelseydi acaba? Böylece belki daha kalın bir fonta da kullanılabilirdi...

b3krkdk

Üye
Tepki
91
Konuları doğru yere açtığımı düşünüyordum fakat forumda ki yöneticilerimiz benimle aynı düşüncede değillermiş. Bu çalışmalarım kişisel çalışmalar olmayıp çalıştığım matbaa da basılan yada basım aşamasında olan kitapların kapaklarıdır. Bana göre konular şu an yanlış yerdeler.

SAYGILAR...

@Özgül

Burada ki görüntü biraz aldatıcı gibi görünüyor ne yazık ki. MockUp dosyası tasarımın tam ölçüsüne uygun olmadığı için biraz sündürülerek yerleştirildi bundan ötürü de Kitap Adı koniğin içinde gibi görünüyor fakat yapılan tasarım basıldı ve konikten 1 mm içte başlıyor.

SAYGILARIMLA...

@Murat Vardar

Yorumlarınız ve önerileriniz için teşekkürler... Önerilerinizi dikkate alacağım...

Yukarı Alt