Logo Çalışmalarım

Ahmet ALTUN

Font Tasarımı
Altın Üye
Uzman Üye
Tepki
36
İzmir' de bir ortopedi malzemesi satan bir firma için tasarladığım logo... Firma adı: Duru Ortopedi... Aşağıda..

İstanbul'da Levent'te yeni açılacak ve ev yemekleri tarzında hizmet verecek bir lokanta-kafe için tasarladığım logo.. İsim: Nevbahar

İzmir'de yeminli mali müşavirlik bürosu için tasarladığım logo..

İzmir Bayraklı ilçesi geçtiğimiz haziran ayında bir logo yarışması düzenlemişti.. Aşağıdaki logo ile bende bu yarışmaya katılmıştım. Derece alamadım. :eek:

İlk iki logo şu an tabela aşamasında... bir kaç güne kadar kullanılacak.. Üçüncü logo 1 aydır kullanımda..

:)

Ahmet ALTUN

Font Tasarımı
Altın Üye
Uzman Üye
Tepki
36
@Oğuzcan Sert

Teşekkür ederim.. Yeminli Mali Müşavirler Odası nın orjinal logosu YMMO harflerinden oluşuyor. Bende YMM harflerini kullanarak ; bu harflerden mevzuatı çağrıştıran ve bu harflerden kitap görünümünde bir logo yapmaya çalıştım...

danisman

Consultant
Tepki
30
Merhaba çalışmalarınız ve logotype'ye bakış açınız güzel, tebrikler. Bayraklı Belediyesi yarışmasına gelince, üzülmeyin, başka yarışmalar da nasıl olsa her zaman düzenlenmekte...

Ahmet ALTUN

Font Tasarımı
Altın Üye
Uzman Üye
Tepki
36
@danisman

Teşekkür ederim değerli yorumunuz için.. :)

Hakan D

Yönetici
Yetkili Kişi
Yönetici
Tepki
716
a21a ;
nevbaharı tuttum yalnız biraz geliştirilebilir diye düşnüyorum.
Mesela dış çerçeve rengi griden farklı bir renk olabilirdi,ya da yanları gri ortası kirli beyaz bir gradient çekilebilirdi.
Bu oval geometri tabak sanırım.
Öyle İse:
O halde böyle olmamalı, mesela biraz daha tabağa benzetmeliydiniz, mesela içine ortasına kesik halkalar çizebilir derinlik verebilirdiniz, sonra yazıları da hafif dağıtarak içine yerleştirebilirdiniz.
Yazılardan abartmamak kaydıyla hafif dallar çıkarabilirdiniz, mesela sebzelerin dallarını temsilen.
Ortadaki "a" yı biraz kazana benzetip ağzına bir iki duman çizebilirdiniz, sondaki "r" yi kepçeye benzetebilirdiniz.
Her defasında ayrıca çalışmayı açıp düşündükçe yeni birşeyler çıkacaktır.

Ahmet ALTUN

Font Tasarımı
Altın Üye
Uzman Üye
Tepki
36
@Hakan Dağdeviren

Yok.. tabak değil.. tabak biçimi kullansaydım bunu belirgin yapardım.. Oval biçimi sadece nevbahar yazsını hoş göstersin diye düşündüm.. oval biçimin belli bir manası yok.. fuşya rengi ve açık gri rengini yanyana güzel gördüm bu şekilde kullandım. Aslında logodaki asıl dikkatin ilginç fontta toplanmasını amaçlamıştım. v harfinde ufak bir değişiklik yaptım.. fontun özelliğini bozmayacak şekilde çatal-bıçak şekli yerleştirdim.. Sade, kullanımı kolay ve hatırda kalıcı olması için: belirgin bir geometri+öne çıkan bir renk+ ilginç bir font +sadelik şeklinde düşünmüştüm.

Değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim.. Önerilerinizi dikkate alacağım.. :)

Fulyam

Üye
Tepki
16
Nevbahar güzel olmuş.. Renkler ve görselllik hemen kendini belli etmiş.. Ben çokk beğendim...

Yukarı Alt