ben elektronikle uğraştığım için bi kaç örnekle yardım etmek isterim, ben devre elemanları üzerinden düşündüm , yukarda eklediğim logoda elektronikle alakalı bi kaç düşünce saklı, bunları bu şekilde kullanmasan da en azından fikir verir sana
yeşil, delikli arka plan : delikli plaketi ima ediyor, arka plan kullanılmasa da olur aslında
bu resim aynısı değil ama bunun gibi bişey işte
K harfindeki simge : elektroniğin en önemli ve temel elemanlarından transistörün devre şema şekli, ok yönü benim çizdiğim gibi de olabilir, bu şekilde de
ö harfi : yine soğutuculu standart kalıplı bir transistörün devre plaketinde çıkarılmış hali
bunların dışında senin elektrik - elektronik konusunda arayacağın kelimelerden bazıları devre, elektrik motorları, akım, gerilim, direnç, voltaj, amper, volt vb.
öncelikle firmanın ne ürettiği ne iş yaptığı da önemli, elektrik-elektronik çok genel bi kavram, bu firmalarda trafo üreten de vardır, elektronik devre üreten de,ya da başka bir hizmet
bu benim ilk aklıma gelenler tabi üzerinde yoğunlaşınca daha güzel şeyler de ortaya çıkar