Logo Nasıl Yapılır Yardım!!!

By JK--*

Üye
Tepki
0
işte nasıl yapıcam bilmediğim için sordum bende

GürhanErkal

Altın Üye
Altın Üye
Uzman Üye
Tepki
43
Logo nasıl yapılır: Olayın fotoşop bilmekle hiç ilgisi yoktur. Hayal gücüde gereken elemanlardan sadece birisidir. Sonuçta yağlı boya serbest resim yapılmıyor çok kuralları ve tekniği olan zor konudur logo yapmak. Çizim yeteneğinin gelişmesi, tipografi bilgisi, stilize edebilme bilgisi, piktogram/ideogram bilgisi logo yapanın olmazsa olmazıdır. Tüm bunları çalışır okur ve bolca kalem yada bilgisayarla denemeler yaparsanız zamanla birşey çıkarmaya başlarsınız.

Birde zaten logo için vektörel bir yazılım kullanmalısınız (illustrator, freehand, coreldraw) . Photoshop ve bazı 3d yazılımlar bir logonun belli bir alana has görselleştirmesi için kullanılabilir (parlamalar/derinlikler) ama logonun aslı hiç bir zaman fotoşopda yapılmaz.

Hasan Güner

.com
Bronz Üye
Tepki
45
arkadaşa defalarca dedim ama ısrarla logonun hazır birşey olduğunu zannediyor :) öğrenecek...

By JK--*

Üye
Tepki
0
Şimdi Ben Birşeyler Deniyorum Corel Drawla Eğer Birşeyler Başarırsam Logo Tasarımları Bölümüne Paylaşıcağım...

Erkan Nehir

Grafik Tasarımcı & Ressam
Uzman Üye
Tepki
53
Hayattaki her somut şey ilk önce düşünce ve fikir daha sonra bir eskiz ve proje ile başlar.
Eğer ilk kez bir logo yapacaksanız, logo yapılan programları indirip direk bu işe girişmek yerine, hayali firmalar düşünerek, bol bol eskiz (kağıt üzerine çizim) yapmanız gerekir. Hatta profesyonel tasarımcılar bile ilk önce beyin, sonra kağıt en son aşamada elektronik ortamda son noktayı koyarlar çalışmalara. Direk bir program yardımı ile başlayan çalışmanın hem süresi uzar hem de fikir üretimi azalır.
En başta istenilen şey kafada belirginleşmeli. Logo mu? Tipografik bir çalışma mı? Amblem mi? Resim mi? Maskot mu?
Hizmet alanını çağrıştıran bir simge mi yoksa sadece bir işaret mi?
Bir logoda oranlar ne olmalı? Logo nerede kullanılacak? Web sitesi mi? Bir şirketin tüm ürünlerinde mi? (Kartvizit, tabela, afiş, televizyon, basılı yayın vs.), bir okulun üniforması üzerinde bir rozet mi? Tek renk mi olacak? Renkli mi olacak? Veya hem renkli hem de siyah beyaz olacak mı kullanılacak?
Logo nedir? Logotype nedir? Tipografi nedir? Amblem nedir? Vektör tabanlı mı? Yoksa tek bir boyutta kullanılacak bir bitmap çalışma mı? Vektör ne demektir ve vektör olmasının amacı nedir?
Logo yapan program diye birşey yoktur. Logo bir kurşun kalem ile de yapılır, bir fırça darbesiyle de, Corel Draw ile de, Photoshop ile de, illustrator ile de hatta bir word programı ile de. Önemli olan kullanılacak alan ve amaçtır.
Tüm bu aşamalar netleştikten sonra uygun bir programla logoya son şekil ve renk verilir.

Haruns

Üye
Tepki
0
kardeşim ben matbbada stajer grafikerim kafama takılan tmm anladım ilk baş kaıda dokucen tasar lıcan bısey lerden yola cıkıcan ama ben sunu anlamadım tasarlıyamıyom mesela super makina buna dairde bişeyu tasarlarmısınız aklıma bir türlü gelmiyor mesela nasıl logo oluştura bilirim onu birdaha baştan ayrıntılı bir şekilde anlatırmısnız şimdiden teşekkürler

Haruns

Üye
Tepki
0
kardeşim ben matbaa da stajerım ama logo cizmeye taktım birtürlü çizecefgim konuya uygun seylr aklıma gelmıyor size sorum logoyu cızerken nerden yola cıkmamız gerektıgı nasıl giriş yapmnalıyız tmm anladım ilk baş kaıt ustunde cızmelıyız ama orda da aklıma ıyı eyler gelmıyor bana cızım ahakında nasıl aklıma getıre bılecegım hakkında yardımcı olurmusunuz şimdiden teşekkurler cevabınzı beklıyom

Funda

E=mc²
Tepki
9
Yazınızın başlığı altında, "armut piş - ağzıma düş " gibi beklentilere girmeden daha detaylı bir araştırma yaparsanız, nereden başlayacağınıza dair bir fikir edinebilirsiniz..

Bu konuda size sizden başkası da yardımcı olamaz kanımca..Daha çok örnekleri incelemeli, daha çok araştırma yapmalısınız..

Murat Vardar

Uzman Üye
Uzman Üye
Tepki
1.051
@Haruns

Değerli Haruns isimli üyemiz,
yazım kurallarına ve Türkçe 'mizin doğru kullanımına ilişkin,
daha dikkatli ve özenli olmanız isteğimizi umarım olgunlukla karşılarsınız.

Yukarı Alt