logo tasarımlarım

ekinoks76

Üye
Tepki
4
Başınızı ağrıttım ama bu site bilgi paylaşımı ise soru işaretlerimi bulmak istiyorum yıllardan beri üyeyim:)
şimdi basit sade az renk ve heryerde kullanamabileceğimiz bir tasarım konusunda anlaştık
cmyk olarak baskıya hazır olarak çalıştım bir tasarımı 300 çözünürlük falan sonra bunu psde den jpek yaptım (RCB) yapmak zorunddayım burda paylaşabilmem için acaba cmyk dan RCB yaptığım içinmi bozulmalar oldu bu bozulmaları en aza nasıl indirebilirim photoshopta ayarı vardır mutlaka
ikinci sorumda tasarımı yaptım hatta diyelim hazır font kullandım zomladım zoomladım brisürü piksell karmaşası oluyor atıyorum zemin siyah yazı kırmz fakat kenarlarda açıklı koyulu kırmzsarılar var var bunlar nasıl gider renk ayrımıylamı nasıl yapılır açıklaresanız sevinirim:)

Arzu ULUIRMAK

Art Director
Tepki
14
@ekinoks76

Tekrar söylüyorum photoshopta logo yapılmaz, yaparsanız bu sorunlar olacaktır. Logolar vectörel programlarda yapılmalıdır. Coreldraw, ilistrator, freehand....

ekinoks76

Üye
Tepki
4
Photoshop da logo olmaz dediniz ama her işi bu programda yapan var normal çizim tasarım baskı tişört baskı kartvizit felan yapıyorlar en iyi sonucu nasıl elde ediyorlar benim programda bi ayar yapmam lazım belki ama nerden pikseller çok bozuk tırtık tırrtık çıkıyor ama nerden ??? freehandle çizim yaparım ama rütuş için süsleme felan yine photoshop lazım tek başına yeterli değil frehand, frehand ve photoshop biliyorum bide coreli bilmiyorum:(

Arzu ULUIRMAK

Art Director
Tepki
14
@ekinoks76

Logo ve her türlü kurumsal kimlik çalışmalarını photoshop programında yapanlar yanlış yapıyorlar. Ben size burada doğrusunu anlatıyorum. Fakat çok sabit fikirlisiniz. Katalog broşür ve içinde görsel efekt bulunabilecek her türlü iş photoshop ve bir vektörel program ile hazırlanır. İkisiyle birlikte yürütülür. Sadece photoshopla olmaaaaazzzz... Fakat kurumsal kimlik çalışmaları vectörel programlarda yapılır.

İllada photoshop programında yapacağım diyorsanız. 1200 dpi da çalışsanız 50cm de çalışsanız zoomladıkça pikselleşecektir tabi. Baskıda kötü çıkarmı derseniz çıkmaz. İyi çıkabilir. Fakat photoshopta logo yapmanın mantığı yoktur. Photoshop bir fotoğraf düzenleme ve efekt programıdır.

Erkan Nehir

Grafik Tasarımcı & Ressam
Uzman Üye
Tepki
53
Photoshopta logo yapılır. Nasıl yapılır?
Aslında editlenir.
Bir logo illustrator, freehand, corel vs ile yapılır, daha sonra efekt eklenerek kullanım için PS'da editlenebilinir. Ama ham hali mutlaka vektör olmalıdır. Arzu Hanımın anlatmak istediği de budur.
İnternet ortamında rastladığımız photoshoptan geçmiş logoların orijinalleri mutlaka vektördür.
Ha bir firma sadece websitesinde logo olarak kullanmak üzere bir logo ister. Kartvizit, fatura, vs gibi basılı ürünlerde kullanmayacaktır. Ve sizden tek ölçüde ve sabit renklerde bir çalışma ister efektli olarak. o ayrı. Zaten o firma da kurumsal değildir.
Fakat illa ki ben hem vektör hem de efektli bit çalışma yapacağım diyor iseniz illustrator bunun için en iyi seçimdir.
Eğer photoshop'a hakim iseniz illustrator'a alışmanız pek zaman almaz.

ekinoks76

Üye
Tepki
4
aslında sabit fikirli değilim photoshopda daha iyiyim frehand de epey bocalıyorum ama fh da daha net çıkıyor tasarım bu gerçek ama bazı şeyler kayboluyor jpek yaptım logonun etranını daireçizip knifledim ikiye ayırdım ama bu görünmüyor jpek de her yaptığımızı bir klasör açıp ayrı ayrımı kaydetmemiz gerekir bazı bilgileri unutmuşum freehandde ders notlarıma bakarak çalışıyorum bazen logo bu etrafındakide iki ayrı daire yok

boyutundanmı acaba

Hasan Güner

.com
Bronz Üye
Tepki
45
sizin çalışmanızdaki malzemelerden yapılmış üç farklı logo çalışması

Yukarı Alt