MAC update?

Tepki
4
Merhabalar;

Ben MAC OS X 10.4.11 kullanıyorum bu sürümü 10.5 ve üzerine çıkarmak istiyorum. Apple'da update'ler var ama benim makinem kabul etmiyor. Duyduğum kadarı ile 4'ten 5'e geçerken başka bir işlem gerekiyormuş.

Bu konuda bilgisi olan ve yardım edebilecek arkadaş var mı?

Şimdiden teşekkürler...

Tepki
5
Selam,

Macintosh bilgisayarınızın işletim sisteminin sürümünü yükseltmeniz ancak ilgili sistemin sürümüne özgü güncellemeleri (update) yapmanızla mümkün olabilir.

Oysa ki sizin sorduğunuz soruda iki farklı sistem sürümünün birinden diğerine güncelleme yapamadığınız üzerine. Mac OSX 10.4.x (Tiger) sürümünden, Mac OSX 10.5.x (Leopard) sürümüne sistem güncellemeleriyle geçemezsiniz.

Öncelikle yapmanız gereken Mac OSX 10.5 (Leopard) sistem DVD'sini edinmektir. Ancak bu şekilde sistemin bir üst sürümüne geçebilirsiniz. Bir anlamda bu PC Windows'ta Vista'dan Windows 7'ye yükselmek gibidir.

Sahip olduğunuz Macintosh bilgisayarın mikro işlemcisi Power PC ise yükleyebileceğiniz son sistem Mac OSX 10.5 (Leopard) işletim sistemidir. Mac OSX 10.6 (Snow Leopard) işletim sistemini ise ancak İntel micro işlemciye sahip Macintosh modellerine yükleyebilirsiniz.

Saygılar...

Tepki
4
Melih Bey;

Mikro işlemcim Power Pc. Sistem DVD'si için bilgilendirmenizden hemen sonra teknik yardım için aradım ve buraya geldiklerinde yükleyecekler.

İlginiz ve verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.

Yukarı Alt