marka çalışması...( versace)

Hakan D

Yönetici
Yetkili Kişi
Yönetici
Tepki
716
Sayın sistematik;

Bu çalışmaya ne isim verelim bilmiyorum, nerede kullanılacak bilmiyorum.
Hem zaten çalışmalarımızda bir amaç olmalı değil mi?
Versace adlı bir derginin ön ve arka kapağı diyelim mi?
Sağdakine bakınca aklıma bu geliyor.

Sol tarafı değerlendirmeye gerek görmüyorum zira orada birşey göremedim.
Sağ tarafı değerlendirelim.

Güzel bir renk, evet yeşil.
Mankenimizin üzerindeki kıyafete uygun, güzel, örtüştürücü.
Güzel bir manken.
Şimdi mankene dikkatlice bakıyorum.Saçlardaki dekupe hatalarını kurtarayım derken aslında aksine saç kenarlarını yoketmişsiniz.
Bu tür saç kısımları için benim kullandığım bir yöntem vardır.
1: Yüksek pixel fotoğraf seçmek
2: Çok Sabırlı davranmak :)
3: Hataları yoketmek için yerinde Clone Stamp Tool Kullanmak.

Versace , evet , logosu da olsa tam olacaktı kapakta, ne dersiniz?

Yeşil arka plana fontta kırmızı, bence pek de iyi durmamış.Ha kırmızı da olabilir tabi,seçim meselesi.
Ben olsaydım font rengimi siyah ya da beyaz verirdim.
Versace'yi az daha aşağı indirebilirsiniz.

2009-2010 yaz...
Bu font stili bana çok dijital geldi.Tekstil firması için uygun mudur sizce?
Ayrıca aynı font stili Türkçe karakter desteklemiyor görebildiğim kadar.
Gözünüzden kaçmış olmalı "Ş".

"Kreasyonları Başlıyor.." (Y)
Bakın Türkçe'mizin imla kurallarında iki nokta ".." yoktur, fakat üç nokta "..." vardır.
Ben bu hatayla , kullanılacak çalışmalarda dahi karşılaşıyorum , bu bir hatadır, dikkat edelim.

Yine sağdaki kapak diyelim artık, o yüzde sol alttaki görsele bir mana veremedim.

Son olarak şunu anlamadım.

"2010 Yıldız Falınız" derken kastınız nedir?

Anlamadım şimdi!
Bu Versace'nin kendi ürün katalok dergisi midir?
Herhangi bir magazin dergisi mi?

Yapacağımız uygulama "etüd" dahi olsa başlarken bir amaç belirlemeliyiz kendimize.

Bir otomotiv dergisinin ön, arka , iç sayfalarına "sucuk , sosis , salam" görseli eklersek , dergimiz hangi kitleye hitap edecek?

Genel olarak çok amaçsız bir uygulama olmuş.
Kimin eli kimin cebinde...

Dergideki tüm objeler , fontlar vs birbirinin gözüne şöyle bakıyor.
"Aaa sen neden burdasın ki?"

Ben olsaydım ne yapmak istediğime karar verir öyle başlardım işe.
Eleştri biraz ağır olmuş olabilir fakat iyiliğiniz için.
Başarılar.

Tepki
31
yeşil ton olarak çok güzel durmuş

yorum yapmak isterim fakat hakan nerde ne var çok güzel analiz etmiş

benim söyliyeceğim sağ tarafta alttaki ikinci resim kalkmalı tek resim yeterli olur versace yazısıda bir boydan boya giden bir kuşak içine alınabilir arka tarafda resimler azaltılmaı büyütülmeli yada belli bir simetri ile döşenmeli

afişe gelince cildiniz için yazı karkteri değişmeli ve kırmızı olmamlı bence bayan görselide
daha iyi dekup edilebilir arka zemin iyi nivea renkler ile uyum sağlamış bayan resminin alttarafı çizginin üstünde aklmış orayıda bi gözden geçirin

başarılar

danisman

Consultant
Tepki
30
merhaba sistematik;

öncelikle yaptığınız çalışmaların amacını merak ediyorum ben, yani tüm bu çalışmlar alıştırma açısından mı yapılıyor ? şayet öyle ise bilindik markalar kullanmayın bence, kendiniz bir marka çıkarın ortaya, gördüğüm kadarıyla "nivea" çalışmanızda da, o markanın etkileşimi altında çalışma yapmışsınız. Yani "nivea" yerine " mirvana" isimli bir ürün yapın ve onu değerlendirelim, ne dersiniz ?

Yukarıda ki çalışmaya gelince, sanıyorum siz fotoğrafçılıktan geliyorsunuz. Bende öyle bir intiba uyandırdınız. Resimler ve görseller üzerinde ki yoğunlaşmanız bana bunu hissettirdi. Birde solda mesela adres kısmını boş bırakmışsınız ? Yani biz mi dolduralım :) dergi kapağı olarak mı düşündünüz ? O zaman yayın tarihini, türünü, yıl ve sayılarını yazmalıydınız. Bu bir katolog çalışması mı? O zaman bir katologda olması gerekenler yok ? Sadece "kreasyon" yazmış olmanız işi kurtarmıyor. Sanırım hemen yapayım bitsin ve sonucu göreyim mantığı yürütmüşsünüz çalışmanızda. Bir de üst kısıma yazarsanız çalışmanın ne olduğunu daha sağlıklı değerlendirmeler alabilirsiniz. Marka çalışması demişsiniz. O zaman bir marka yaratmış olmalıydınız, buna logo ve slogan dahil. Çalışmaya dönersek, hakan beyin tüm tespitleri çok doğru...

saygılar...

sistematik

Üye
Tepki
2
hocam öncelikle içerikli açıklamanız beni etkiledi diyebilirim.fakat ben fotorafçılıktan gelmiyorum aksine hiç anlamam... artı. bir marka yaratmak gibi düşüncem yok şimdilik.. sadece dediğiniz gibi alıştırma yapmaktayım.ve sizlere sunup değerlendirme almak istiyorum gayem bu.. fakat gördüğüm ve okuduğum eleştirilerde tabiki diğer gönderen üyelerin çalışmalarını takip ederek bana yapmış olduğunuz eleştirileri kıyaslarsak maalesef ' ki biz ağır eleştiri görüyoruz. tespitindeyim.
Dikkat ettim şuana kadar gönderdiğim küçük çapta ki çalışmalarda sadece bir kaç olumlu eleştiri aldım.Belki diyeceksiniz ki bu eleştiriler sizin yararınıza ama tasrımlarda kurgu dizaynı hiç ele alınmıyor fakat ( iki nokta , imla , marka) tespitleri vs... gibi nitelikler ön plana çıkmakta ..tabiki bunlar da çok önemli , ama önce kurgu sonra objeler nacizane benim fikrim.zaten gerçek çalışmalarda müşteri size logosunu ( tabiki varsa) ve kullanacağınız aparatları sağlamakta .. saygılar..

danisman

Consultant
Tepki
30
yani fotoğraflar ve bahsettiğiniz kurgulara gösterdiğniz özeni bence yazım ve imlalarınızda da gösterin derim ben, acımasızlık konusuna gelince, herkes aynı dertten muzdarip fakat, ben tüm bunları daha güzele ulaşabilmek için söylüyorum. Size karşı özel bir acımasız eleştirim de söz konusu bile olamaz. Genel olarak değerlendirmelerim benim bu şekilde. Kaldı ki, sizi görsel çalışmalarınız anlamında dikkat ederseniz eleştirmiyorum, belli ki o yönde çalışıyorsunuz ve emek sarfediyorsunuz ben de bunun farkındayım. Fakat unutmayın grafik ve tasarım bir bütündür, görselde yakaladığınız başarıyı font tercihlerinizde, yazım ve imla kurallarında gösteremezsseniz (buna renk tercihlerini de ekleyelim, daha eklenecek bir çok detay var elbette, ama tek tek sayamamızın bir anlamı yok) başarısız bir tasarım çıkar. O yüzden tasarım bir bütündür, meseleye bir bütün olarak bakmak durumundayım, şahsen ben öyle bakıyorum tasarımlara. Benim eleştirilerimi yıkıcılık olarak değil, yapıcılık olarak görünüz lütfen. Burada hepimiz bir aileyiz ve ailenin herhangi bir ferdinin kötü olmasını kim ister ?
Çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim...

saygılar..

NOT: İsterseniz bundan sonra çalışmalarınız hakkında yorum yapılmayacaktır...

Yukarı Alt