Ben testil üzerine çalışıyorum ve bencede tasarım denir tasarımcı şayet müşteri olsaydı bunu bize bir taslak olarak sunabilmesi gerkirdi verdiği fikirler bizim karşımızdaki müşteriyi tanımamız sağlar ve neyapsak beğendiririz diyebiliriz.
Bana gelen bağzı desenler birebir oluyor baskılı kumaş bulup aynısını istiyorlar.Bu yeni bir desen olmuyor ama günlerce uğraşıyorum bağzıları ise ortada hiç biş desen olmadan 10 tane desen isteniyo bir haftada çocuk,bayan,junyer aklınıza ne gelirse bir müddet sonra fabrikasyonlaşıyorsunuz bağzen tekrar ettiğimi görüyorum belki bu sayı 10'dan 5'e düşsee çokkk daha güzel işler çıkıcak ama bu durum müşteriler için sorun illaki çok iyi ,yeni desen ve çok desen.Öyle enteresan kritikler alıyorum ki kabus gibi,bu ayının ağzı kapalı olmuş ağzını açsın ,arılar sarı değil mavi olsun ,desen aralarında kalpler olmasın kaldırın bunları yerine gülen soru işaretlerş olsun
))) Mesela bir müşterim asla bu işten anlamıyor.Seçtiği korkunç renklerle benim canım desenim tüm özelliğini kaybediyor.Bence müşteriler bizi biraz rahat bıraksa biz neler yapıcazda bırakıcakları da yok özellikle kumaşçılara hergün yenileri eklendikçe rekabet artıyor birbirinden çalınan desenlerde artıyor.Buda bizim işimizi zora sokuyor...