Nba time dergi kapağı çalışmam

Berk Tuna

Üye
Tepki
1
Merhaba arkadaşlar McCcDd nickli arkadaşımın önerisiyle bir dergi kapağı tasarımı yaptım.Bir NBA dergisi görüldüğü üzere. :) . Gerçekte böyle bir dergi yok tamamen bana ait.Umarım beğenirsiniz.Hatarımı ve önerilerinizi yorumlarda belirtirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkürler. :)

Son düzenleme:

CemilAL

Üye
Tepki
25
Şimdi başlayalım tasarlama kısmı ile. :p Tamam belki çok saçma gelecek birazdan okuyacakların ama bu tip şeylerden ziyade normalde tasarım yaparken yaratıcı sürecine katkısı olacak şeyler. :D Öncelikle ben dergi kapağı tasarla demedim, "kapak" dedim. Konunun nereye gideceğini sen düşün birazdan. :D NBA i sen mi tasarladın, veya kobe senin yarattığın bir robot falan mı? 2 dev poster demişsin, herkes poster veriyor zaten bu yeni bir şey değil di mi? Sonra olaylar zaten olmuş şeyler senin istediğin doğrultusunda olan şeyler değil sonuçta. Benim kendin yarat dediğim her şeyi ile. Ama gidip yeni bir spor lig i için yapma ben yarattım kafamdan diyip. Eğer tasarımının fark edilmesini istiyorsan tamamen farklı olmalısın ve yapılabilir olmalısın. mesela neden dergi kapağı tasarladın ki. Bir tek dergilerin kitapların kapakları mı var? İpucu da vermiştim halbuki verdiğim örneklerle sınırlı kalma diye. :p Seni buzdolabı kapağı tasarlamaktan alıkoyan nedir mesela, veya neden bagaj kapağı tasarlamadın? Çünkü tasarım aşamasında sınırlamışsın kendini. Düşünürken var olan sınırlar sadece yapılabilirlik açısından olmalıdır ve en önemlisi karşı taradın isteğini iyi anlamak, tam açık bir ifade yoksa tekrar sormak anlayana kadar. Burada ki problem senin bir grafiker sitesinden gelebilecek kapak teklifinin sadece kağıt üzerinde olabileceğini düşünmen. Sen bir grafikersin diye illa işine tam anlamıyla uygun şeyler istemeyecekler. Tamam belki kavanoz kapağı tasarla diye gelmeyecekler ama senin istediğin gibi de gelmeyecekler. Anafikir bu. Daha da bahsedecek çok şey var bu kapakta ama zamanım yok final projesi bekliyor, merak edersen pazartesiden sonra daha kapsamlı yardımcı olurum. :p Biraz olsun farklı bir bakış açısı kattıysam ne mutlu, ufkun genişlemek için bekliyor, sınırlama kendini. Seni sınırlayan fizik kuralları dışında şeyler olmasın, ve problemi iyi anla. :D Geçelim dergi kapağına :D Dergi isminin yazışı fena değil gayet sade ama yine hizalama sorunu var sanırım. Bakınca manzara şu IIIIIIIIIIIIIIIııııı Biraz garip. Çok baskın NBA. Time ı ikinci kez baktığımda gördüm. Alttaki tarih fiyat falan da hizalanmamış. Onları genelde en sona ve en başa dayarsan başlıkla bütünlük oluştururlar, göze hoş gelir. Yani şu an o başlığın olduğu kısıma bir çerçeve çizsen karmaşık bir şekil ortaya çıkacak, her kelimeyi bir dikdörtgen olarak al içlerini doldur, o yüzden biraz karmaşık geliyor psikolojik olarak sen fark etmesende. Sarı yazılara kontür nne kadar gerekli bilemiyorum, daha ince olabilir yapmak istediysen. Ve biraz büyükler yada kalınlar. Hepsi birleşse başlığın anasını ağlatıp kapaktan atacaklar gibi bir izlenimleri var. Yine baskınlık problemi. ;) Barkod arka kapakta olabilirmiş ama mühim değil, ayrıca arka kapak hani. Ön kapak arka kapak dememin sebebi ikisini nasıl birleştireceğini görmekti. Olurda baskı için kapak yaparsan o yayının bir kalınlığı olacağını düşünecek misin diye bakacaktım. Ama yok, bakamıyoruz. 2 dev poster mühim değil durabilir, renk uyumlarını hoş yapmışsın. Ama birde şöyle bir şey var, bu ren uyumunu yapan sen değilsin lakers ın tasarımcısı. :D Mor ve sarı neden uyumlu araştırmanı tavsiye ederim. Böylece tasarımlarında kullanabileceğin bir kamyon tane renk uyumuna kavuşacaksın. :D Fotoğraf seçimi olarak enteresan bir yaklaşım. Buradan anladığım, adam gitti de döndü de ilk maçına çıktı karşı tarafı ezdi geçti. Yani konuyla ilgili olmamış. Onun yerine bunun daha sakin ve arkadan bir resmini koysan, kim olduğunu bilmesek, formasındaki ismi okumamız gerekse sonra hııı desek de jeton düşse. Böylece tamaaamenn bir fazlalık olan kobe bryant yazısından da kurtulursun. Bunlar da tasarımla karışık tavsiyeler. :D Photosop uygulaması olarak pek bir şey söyleyemem, sonuçta yazı koyuyoruz sadece bu tip kapaklara. :p Öbür kapaklardan yapsaydın sunuş için başka şeyler yapman gerekecekti ve mock-up neymiş onu öğrenecektin. :D Ve bu kapak sunumu için iyi bir şeydir, araştırmanı tavsiye ederim. Bir grafik tasarımcının bilmesi gereken yegane şey, kapak böyle sunulmaz. :D Mock-up. :p Israrcıyım. :p Demek ki neymiş kapak deyip geçmemek gerekmiş. Neler neler öğretiyor insana. :p Mesela aşağıdaki fotoğraf da bir kapak, yapamazsın diyen bir arkadaşaydı zamanında. :D

Dosyalar

Berk Tuna

Üye
Tepki
1
Öncelikle bu detaylı yorumun için çok teşekkürler.Sanırım kendimi dergi kapağıyla kısıtlamamın nedeni daha yeni olmam.Korktum diyebilirim.Yaratıcı fikirlerim var ama photoshopta bilgi eksiğim olduğu için çalışmalarıma yansıtamıyorum.Sanırım iyice öğrenince bunu yapabileceğim. Evet pazartesiden sonra bana yardımcı olabilirsen çok sevinirim. Skypeden konuşabiliriz. Senin profilinde zaten skype adın var ben seni ordan eklerim.Evet aslında dediğin gibi kobeyi saklamayı düşündüm ama bunun için uygun bir figür bulamadım daha çok fazla şey bilmediğim için resimleri bazen yapacağım çalışmaya uyarlayamıyorum boyutunda ve kalitesinde saçmalıklar oluyor.Arka kapak yapacaktım fakat bazı dergiler inceledim arka kapaklarında hep reklam var. Tam içeriğini nasıl düzenlemem gerektiğini planlayamadığım için arka kapak yapmadım.Yorumun için tekrar çok teşekkürler Skypedan ekliyeceğim pazartesiden sonra birgün belirleyip konuşursak sevinirim. :)

CemilAL

Üye
Tepki
25
Aslında bunu koyacaktım da bulamayınca onu koymuştum. :p http://goo.gl/lJCCVd Benim yaptığım bir kapak çalışması lisedeyken. Grafik tasarım okuyan bir arkadaş benden yardım istemişti, gariptir ki anadolu lisesi mezunuyum. :p

Berk Tuna

Üye
Tepki
1
Oww süper olmuş ya ellerine sağlık. Bunu Adobe İllustrator ile yaptın sanırım.

CemilAL

Üye
Tepki
25
hayır canım tamamen photoshop, illustrator le ne alaka :p

Berk Tuna

Üye
Tepki
1
@McCcDd

Ben photoshopta 3d çizim bilmediğim için başka bir program gibi geldi :)

Yukarı Alt